În lipsa olimpiadelor naționale, elevii uniriști iau premii la concursurile internaționale

0
848

Elevii uniriști pe podiumul ACSL 2020

ACSL (American Computer Science League) este unul dintre cele mai prestigioase concursuri de informatică la care participă, din 1978 și până în prezent, elevi din toată lumea. (site-ul oficial: http://www.acsl.org/).

Colegiul Național «Unirea» creează deja o tradiție prin participarea, pentru a patra oară consecutiv, la etapa finală a concursului care se desfășoară pe tărâmul american. La precedentele ediții echipele uniriste, sub coordonarea doamnei prof. Liliana Colin, au reușit rezultate deosebite: premiul al III-lea obținut de Alex Iordăchescu la proba individuală din cadrul Senior Division (în anul 2018 competiția finală s-a desfășurat în localitatea Barrington, Rhode Island); Premiul I obținut de Alina Dima și mențiune pentru Rareș Ștefan Matișan, ambele distincții obținute la proba individuală din cadrul Intermediate 5 (în anul 2019 competiția finală s-a desfășurat în localitatea Wayne Hills, New Jersey). Participarea loturilor uniriste nu ar fi fost posibilă fără sprijinul financiar consistent oferit de Primăria Municipiului Focșani și de Consiliul Local Focșani, alături de alți sponsori generoși care și-au făcut un crez din a recompensa tenacitatea și calitatea in educație. Performanțele sunt cu atât mai remarcabile având în vedere participarea numeroasă a elevilor din Statele Unite, Canada, Europa și Asia. Concursul din acest an a trebuit să se alinieze restricțiilor de călătorie impuse la nivel global și s-a desfășurat on-line pe platformele digitale puse la dispoziție de organizatori.

American Computer Science League 2020 a avut două secțiuni:

– etapa continentală, la care echipajul CNU a obținut premiul I pe echipe și, evident, calificarea la etapa finala din SUA.

https://www.scores.acsl.org/leaderboard/teams

– etapa finală, desfășurată în ziua de 23 mai 2020, a constat din două probe: cea de programare, găzduită de platforma: Join ACSL 2020 Finals – Intermediate Division on HackerRank

https://www.hackerrank.com/acsl2020-finals-int

și proba de short answers, desfășurată tot online cu ajutorul celor de la Google.

Echipajul unirist a fost format din elevii clasei a XI-a C: Alexandru Ciornei, Rareș Ștefan Matișan, Carla Preda, Ioan Teodorescu și Bogdan Mănăilă. Eforturile și pregătirea intense, încă din octombrie anul trecut, au dat roade. Astfel, cu 31 de puncte dobândite la ambele probe, elevii uniriști s-au clasat pe podium obținând locul al III-lea și medaliile de bronz.

https://www.scores.acsl.org/leaderboard/finals

Performanța obținută pe 23 mai târziu, în noapte, i-a ambiționat pe uniriști care își doresc ca la ediția de anul viitor să se întoarcă cu medalii mult mai strălucitoare pe piept.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here