Verișoara manager de la Spitalul Județean e și studentă. Conducerea „pusă pe pile” trebuie să justifice cheltuirea banilor alocați de Consiliul județean

0
3547

 

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a precizat astăzi, într-o postare pe pagina sa oficială de facebook, că în timp de pandemie COVID-19, „17 zile le-a luat „specialiștilor” penele de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” să instaleze aparatul Real Time PCR achiziționat de Consiliul Județean Vrancea pentru testarea cadrelor medicale.”

După cum știți, aparatul, împreună cu 2.000 de teste au fost aduse în spital încă din data de 5 mai 2020, iar directorul medical Negoiță și managerul interimar, pe care o recomandă gradul de rudenie cu prefectul Berbece, l-au ascuns într-o magazie fără a trece imediat la instalarea lui. Atrag atenția că de luni verișoara lui Berbece are obligația să facă demersurile legale pentru a introduce aparatul în programul național de testare așa cum s-a realizat cu toate aparatele și testele achiziționate de administrațiile județene și locale din întreaga țară. Se văd, în timpul scurt de când au preluat cei de la PNL conducerea spitalului județean, incompetența și indiferenta crasă pe care o arată acești habarniști. E trist cum asistăm la distrugerea muncii de ani de zile din instituțiile publice și din Spitalul Județean de către aceste pile, cunoștințe și relații ale lui Grindă, Toma și Berbece. În același timp solicit public actualei conduceri puse pe pile la Spitalul Județean să justifice cheltuirea fondurilor alocate de către Consiliul Județean Vrancea pentru combaterea COVID-19”, arată președintele Marian Oprișan.

SARS, SORS…

Elena Codruța Neagu (Mihalache) a organizat în această dimineață o conferință de presă la Spitalul Județean, începând prin a spune că este medic dentist, dar și studentă în ultimul an la Medicină Generală. Cum ar putea fi astea recomandări pentru a conduce un spital județean? Am întrebat-o dacă are cursuri de management și ne-a răspuns că este „în curs de pregătire în managementul calității”. Calității cui, nu ne-a mai spus.

A declarat că nu știe cât de lungă sau scurtă va fi „perioada următoare”, când dorește să stabilească o legătură cu reprezentanții mass-media.

Cu câteva foi în față, ruda prefectului penelist Gheorghiță Berbece a spus că aparatul Real-Time PCR urmează să fie pus în funcţiune începând de luni, fiind instalat în secţia TBC a Spitalului Judeţean Focşani. „Acest aparat a sosit cu 2.000 de teste şi are o capacitate de testare de 22 de teste concomitent, cu un rezultat în două ore de la introducerea probelor de exudat în aparat. Cu acest aparat vor fi testate toate persoanele simptomatice conform metodologiei «SORS-CoV-2». SARS, SORS, intenția contează…

Echipamentele de testare, achiziționate cu banii alocați de Consiliul Județean, au o valoare de 594.984 lei. Echipa care se va ocupa de testări va fi formată dintr-un medic, un biolog şi trei asistenţi medicali instruiţi la Galaţi.

Tactica Băsescu în dialogul halucinant ziariști- manager dentist

Întrebată de un reporter dacă este verişoara prefectului de Vrancea, Elena Codruța Neagu (Mihalache) s-a eschivat, adoptând tactica Traian Băsescu. „Ăăă, vreau să vă spun că, aşa cum v-am spus şi mai devreme, da, Prefectura s-a implicat (…), şi aşa cum v-am spus, intervenţiile în vederea obţinerii cadrelor medicale şi a sporurilor cuvenite a Spitalului Judeţean, în ceea ce priveşte lista spitalelor care tratează COVID-19.

Ce v-am întrebat și ce mi-ați răspuns”, a remarcat pe bună dreptate reporterul. „V-am răspuns”, a continuat cu glas stins doctorița studentă.

Un alt reporter a insistat întrebând: „Este vreun grad de rudenie?”

Nu sunt verişoară, ar trebui să fiţi mult, mult, mult mai bine informaţi, şi chiar v-aş rug pe această temă…V-am spus”.

Primul reporter a revenit: „Aveți un grad de rudenie cu domnul prefect?!”

Nu este un grad de rudenie aşa cum s-a scris şi cum s-a specficat. Eu, personal, …nu‟, a răspuns Codruţa Mihalache.

Prin răspunsurile dvs lăsați loc la interpretări”, a remarcat un reporter.

Replica managerului dentist nu a mai venit. Mai lipsea să spună ceva de pixelul albastru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here