Redacție Virtuală la Colegiul Cuza din Focșani

0
152

Miercuri, la Colegiul Național Al.I.Cuza Focșani, a fost organizată o Redacție Viirtuală, pe Zoom, la care au participat elevi de la clasele a XI-a F și a XII-a A. Este vorba despre un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent, care și-a propus să organizeze, pe parcursul lunii mai, în colaborare cu profesorii implicați în programul ”Predau educație media!”, vizite ale elevilor de liceu în Redacția Virtuală, unde intră în conversație cu jurnaliști locali și naționali.

În Redacția virtuală se discută despre impactul pandemiei asupra media, fapte și opinii și despre cum dezinformarea și teoriile conspirației ne pot construi percepția asupra unui fenomen.

La Focșani, Cristina Jamschek (fostă elevă a Colegiului nostru) și Cristina Lupu, din partea CJI, l-au invitat pe jurnalistul Costin Ionescu (Edupedu) în ”redacție”, unde s-a discutat despre informația în vreme de criză, știri din educație și cum ne afectează dezinformarea sau informarea greșită.

Alături de CJI, în organizarea întâlnirilor este Romanian-American Foundation, partener strategic al programului, și Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii (Ambasada SUA)

Mulțumim CJI și jurnalistului Costin Ionescu pentru oportunitatea de a intra în Redacția virtuală!

Prof. Gabriela Obodariu

Sursa foto: https://www.upgrade100.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here