Primarul Cristi Misăilă cere dezvoltatorilor imobiliari să prevadă și piste de bicicletă în cartierele rezidențiale

0
595

Miercuri, 20 mai 2020, a avut loc ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Municipiului Focșani (CTUAT) ordinea de zi cuprinzând:

4 documentații pentru aviz de oportunitate;

2 documentații pentru aviz final Plan Urbanistic de Dezvoltare (PUD);

6 documentații pentru aviz final Plan Urbanistic Zonal (PUZ);

o documentație pentru avizul comisiei CTUAT Focșani, pentru o închidere de balcon.

Au fost solicitate avize de oportunitate pentru dezvoltarea a 2 proiecte imobiliare situate în partea de N-E a orașului, respectiv un minicartier cu blocuri de 5 și 6 etaje, cu un total de 250 apartamente și un bloc de locuințe de 5 etaje într-o zonă cu un regim al înălțimii de maxim 3 etaje.

La solicitarea Primarului Cristi Valentin Misăilă, reprezentantul dezvoltatorului minicartierului a acceptat ca în proiect să includă realizarea de piste de biciclete, o grădiniță și o biserică.

Pentru blocul de 5 etaje însă, avizul a fost unul negativ, întrucât Primarul Municipiului Focșani a spus că, deși legea permite schimbarea regimului de înălțime, nu este de acord cu ridicarea unui bloc cu mai mult de 3 etaje într-o zonă în care cele mai multe imobile sunt de case cu cel mult un etaj.

Un alt aviz negativ a primit solicitarea pentru construirea unei stații peco în zona de sud a orașului, pe Calea Munteniei, în dreptul intrării spre terenul unde urmează să fie construit viitorul spital județean.

Ultima solicitare a venit pentru o clinică medicală pe B-dul Independenței, această documentație urmând a fi analizată într-o ședință viitoare, ca urmare a faptului că nu a fost suficient detaliată situația căii de acces.

Celelalte documentații pentru PUD și PUZ au primit avizul pozitiv al comisiei. Documentația pentru închiderea unui balcon a fost amânată până la finalizarea unui regulament general valabil aplicabil la nivelul Municipiului Focșani.

Text și foto: Biroul de presă Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here