Lecție de administrație și consiliere juridică gratuită pentru prefectul județului Vrancea și specialiștii în toate, de la avioane până la legi, ai ziarului de casă al PNL

0
197

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea a remis ieri un comunicat în care oferă o „lecție de administrație și consiliere juridică gratuită pentru prefectul județului Vrancea și specialiștii în toate, de la avioane până la legi”, ai ziarului de casă al PNL. „Ceea ce nu înțeleg PNL și reprezentanții lui puși în funcții de demnitari este că nu se vor mai putea ascunde după fustele ziariștilor a căror menire o respectăm, dar care din nefericire nu pot ști absolut totul de la condus avioane până la ingredientele meniului unui asistat social”, arată sursa citată. Conform acesteia, pentru cei care nu lucrează la ziarul de casă al PNL, „aducem la cunoștință că cei care nu au avut documentele și au depășit limita de 30 de kilometri în afara municipiului Focșani, dinspre și înspre Focșani, în legătura cu localitățile Golești, Cîmpineanca, Vînători, Răstoaca, Milcovul, Gologanu, Cîrligele, Bolotești, Garoafa, Urechești, Vulturu și Cotești, pot contesta la instanță amenzile primite de pentru că, se vede treaba, amenda rămâne dezideratul principal al PNL!”

Reprezentanții Consiliului Județean îi sugerează prefectului ca la instanță să le trimită „pe cele două foste juriste de primării pe care le are în echipa sa (despre care ne îndoim că nu ar cunoaște legea), împreună cu jurnaliștii” de la ziarul de casă al PNL. „Iar pe oamenii care apelează la instanță, îi consiliem ca în acțiunea lor să arate faptul că: interpretarea coroborată a articolului 7, aliniat (1) din Legea 351/2001, modificată prin ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 190 din 25 octombrie 2019, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 868 din 28 octombrie 2019, cu prevederile articolului 5 literele e) și q) si art. 89 alin. 2 din Ordonanța de Urgența a Guvernului nr. 57/2019 – Codul Administrativ, completate cu prevederile art. 74 alin. 1 și art. 139 alin. 1 din Codul Administrativ rezultă că asociațiiile de dezvoltare intercomunitară constituite în jurul municipiului Focșani pe bază de parteneriat aprobat prin hotărâri de consiliu local, reprezintă zona metropolitană și ca atare sunt îndeplinite condițiile din HG.24 din 14 mai 2020!”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean îi mai sugerează prefectului ca atunci când greșește sau nu știe, „să se replieze și să pună mai presus de imaginea lui publică interesul oamenilor care au nevoie de informații certe cu privire la modul în care trebuie să se comporte în starea de alertă. Așadar, în loc să piardă vremea să ne demonstreze, cu niște ”peneledelisme”, ce înseamnă zonă metropolitană, el să ia măsuri ca oamenilor să nu li se restrângă drepturi și libertăți, decât în limitele actelor normative”.

„Ar mai putea când se plictisește, să coordoneze DSP-ul și spitalul în scopul testării masive a populației, obligându-și verișoara pusă manager să monteze și să utilizeze în interesul cetățenilor, aparatul de testare performant, cumpărat din banii Consiliului Județean Vrancea, pe care aceasta nu este în stare să-l scoată de câteva săptămâni din magazia în care zace. Până se lămurește prefectul Berbece ce înseamnă zonă și ce înseamnă metropolitană, așteptăm să ne spună dacă a fost contact direct cu cei doi comandanți, dacă s-a testat, dacă a intrat în izolare, iar dacă nu, să explice oamenilor motivul pentru care nu o face. Iresponsabilitatea de care dă dovadă depășește chiar și neștiința de carte pe care din nefericire ține cu tot dinadinsul să ne-o arate în fiecare zi”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Într-un post scriptum, prefectul este rugat „să citească site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne, iar data viitoare să verifice cu atenție înainte să facă pe deșteptul, și apoi să piardă vremea dând explicații prin care să-și justifice incompetența. Pentru juriștii pe care îl consiliază pe prefect, îi rugăm să fie mai atenți pentru că au învățat în anul I de facultate că doar un act normativ are putere de lege care să fundamenteze aplicarea de sancțiuni și nu un studiu, fie el întocmit chiar și de Banca Mondială”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here