Grindă și ai lui, motiv de zâzanie în PNL. Chiar liberalii spun că au fost promovate „nevestele, amantele și verișoarele”

0
1483

Ministrul Lucrărilor Publice, PNL-istul Ion Ștefan, zis Grindă, a devenit sursă de tensiuni în PNL, fiind criticat în cadrul ședințelor de partid din cauza deciziilor controversate pe care le-a luat. Cotidianul Adevărul arată că au început reproșurile

din cauza gafelor dese pe care le-a făcut la aproape fiecare apariție publică, de la grinda care l-a făcut cunoscut în țară până la laptopurile mici și oamenii cu CNP. PNL a promis la preluarea guvernării că va face o depolitizare a administraţiei centrale şi locale, scrie Adevărul, însă a numit în posturi cheie oameni de partid.

Nu trebuie uitat nepotismul promovat de când PNL a ajuns la guvernare, în funcții ajungând rubedenii și apropiați din partid. Alături de Ion Ștefan, pe „lista neagră” a celor contestaţi se mai află Monica Anisie şi Violeta Alexandru. Potrivit cotidianului central, surse din PNL spun că după terminarea stării de alertă nu sunt excluse schimbări de miniștri. „Încă de la instalarea sa în cel mai bogat minister din România, Ştefan a reuşit într-un timp extrem de scurt să realizeze ceea ce nu au făcut în ani cei pe care i-a atacat atunci când era în opoziţie, respectiv promovarea rubedeniilor şi apropiaţilor în posturi cheie. Adică aşa-numitul nepotism, care s-a dovedit în România post-decembristă că reprezintă una dintre manifestările clasice ale fenomenului de corupţie. (…) Ion Ştefan a reuşit să-şi impună neamurile în instituţiile statului, lucru pentru care a fost aspru criticat, dar şi ironizat de rivalii politici”, arată jurnaliștii de la Adevărul.

Practicile lui Grindă au fost preluate și de alți liberali numiți în funcții de conducere.

Surse liberale au arătat că una dintre problemele din această perioadă o reprezintă numirile politice făcute la DSP-uri și în spitale, domenii sensibile în această perioadă. Ori, în loc să numească profesioniști pe aceste funcții, liberalii au preferat să își aducă neamurile și oamenii credincioși. De exemplu, la DSP Vrancea, la propunerea prefectului liberal Gheorghiță Berbece, directorul Cătălin Graur a fost înlocuit cu Cătălin Bunghez, medic stomatolog la Soveja și iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu. Adjunct a fost pus un alt medic stomatolog, liberalul Dragoș Cozma, asta deși funcția trebuia ocupată de un medic epidemiolog sau de sănătate publică. Ulterior, după terminarea stării de Urgență, ministrul Sănătății l-a repus în funcție pe Cătălin Graur, însă l-a și transferat la Suceava. Teoretic, pentru că practic medicul Cătălin Graur a intrat în concediu medical, iar transferul nu poate avea loc.

Tot prefectul penelist a propus schimbarea medicului Vitalie Bețișor, manager general SAJ Vrancea, cu medicul stomatolog Constantin Gavriloiu, unul din candidații în competiția internă a PNL pentru desemnarea candidatului liberal la Primăria Focșani. De asemenea, pentru verișoara sa, Elena Codruța Neagu (Mihalache), stomatolog la Păunești, prefectul solicita postul de director medical al SAJ Vrancea. Pentru verișoara sa, prefectul a obținut totuși postul de manager al Spitalului Județean, după ce managerul Constantin Mândrilă a fost ținut mai bine de 30 de zile în concediu medical.

Sâmbăta trecută, președintele PNL Ludovic Orban a ajuns la Focșani tocmai pentru a încerca, spun sursele noastre, să calmeze spiritele în rândul peneliștilor care îi reproșează lui Grindă nu face nimic pentru Vrancea, deși conduce tocmai ministerul prin care ar trebui să finanțeze dezvoltarea și lucrările publice. Mai mult decât atât, lui Grindă i se reproșează că în toate instituțiile, fie în Vrancea, fie în București, au fost promovați doar oamenii lui, fie rubedenii – „nevestele, amantele și verișoarele” (conform unor înregistrări care circulă pe internet) – fie apropiați.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here