ULTIMA ORĂ! VIDEO și GALERIE FOTO! Înmormântare cu lăutari și escortă de la MAI, pentru nepotul fostului bulibașă Lupașcu

0
11468

Jale mare astăzi în familia fostului bulibașă Lupașcu: nepotului lui, Mihai din Aur, tânărul de 27 de ani care a murit luni strivit de un perete, a fost condus la groapă de familie și zeci de prieteni. Lăutarii i-au cântat în permanență la căpătâi, iar mama a urlat cât au ținut-o plămânii ca „băiatul ei frumos” să se trezească din somnul cel de veci.

Cortegiul a fost monitorizat de echipaje mixte formate din polițiști și jandarmi, traficul în zona Obor fiind blocat. Un șofer aflat în trecere îi întreabă pe polițiști: „E corect!? Au voie!?”, în timp ce alți participanți la trafic fotografiau mulțimea îndurerată. 

 

Ce spune Poliția despre înmormântarea din Obor?


Prima înmormântare din acest weekend a stârnit și primul val de nemulțumiri în rândul cetățenilor. Adunați pe la poartă, sau chiar din mașină, câțiva mai îndrăzneți au întrebat polițiștii dacă este corect ce se întâmplă, având în vedere că pericolul infectării cu COVID-19 este departe de a fi trecut.

Iată ce spun reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vrancea despre acest subiect:

„La evenimentul care a avut loc astăzi pe raza municipiului Focșani au fost asigurate măsurile de ordine de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și ai Grupării Mobile de Jandarmi din Bacău.

Aceștia au acționat, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli în contextul limitării răspândirii virusului SARS-Cov 2 și pentru prevenirea faptelor antisociale.  

Activitățile specifice  au avut loc în exterior iar pe parcursul desfășurării acestora nu au fost înregistrate incidente sau alte fapte de natură penală sau contravențională”, conform Biroului de Presă al IPJ Vrancea.

 

„Cocoș, legenda vie”

Așa-i cântau lăutarii lui Mihai. Astăzi a fost ultima dată când copii și-au mai văzut tatăl, și prima zi, după mult timp, în care bunicul și nepotul s-au reîntâlnit. După cum ne-a spus mama tânărului: „Bunicul lui, bulibașa Lupașcu, i-a oprit locul la cimitir lângă el. Dar cine știa că o să meargă așa repede?” Ți se zbârlea părul pe mână, la cât de tragic răsunau țipetele mamei care și-a condus pe ultimul drum băiatul îmbrăcat în ginerică și într-un sicriu alb ca neaua.

Conform tradiției, familia a aruncat cu bani din mașina mortuară, iar la cimitir au udat mormintele rudelor cu suc și bere.
Îngenuncheați de durere, frații lui „Cocoș” au purtat câte un tricou negru, pe piept având poza fratelui condus la groapă. Cel mai afectat a fost fratele lui geamăn, care s-a despărțit cu greu de sicriu.
„Pentru bunicuțu Lupașcu, pentru nepotul lui, Cocoș, legenda vie a Focșaniului”, îi cânta lăutarul. Sub o ploaie de lacrimi, sicriul lui „Cocoș” a fost acoperit, de azi, lumina soarelui nu-i va mai mângâia obrajii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here