Germania: Condamnarea în cazul lui Adrian Ursache, fost ”Mister Germania”, este valabilă

0
2518

Sentinţa de condamnare la şapte ani de închisoare pentru Adrian Ursache, fost ”Mister Germania”, găsit vinovat de tentativă de omor, este valabilă, au anunţat miercuri oficiali ai instanţei germane, relatează dpa, conform AGERPRES. O instanţă federală din oraşul Halle a respins apelul fără a da explicaţii suplimentare. Ursache a fost găsit vinovat de tentativă de omor anul trecut şi condamnat la şapte ani de închisoare. Poliţia a încercat evacuarea lui din locuinţă pe 25 august 2016, după ce acesta a declarat că proprietatea lui este stat independent. Ursache a împuşcat un ofiţer de poliţie, care a decedat din cauza rănilor provocate.

Agenţia de informaţii interne din Germania crede că Ursache este membru al Mişcării extremiste ”Cetăţenii Reich-ului”, care nu recunoaşte statul german sau deciziile instanţei emise în numele său. Ursache neagă orice asociere în acest sens. Mişcarea Reichsbuerger şi simpatizanţii săi – aproximativ 19.000 în toată ţara – consideră că legile din timpul Germaniei imperiale şi Germaniei naziste se aplică încă, la 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit observatornews.ro, în 1998, la 24 de ani, Adrian Ursache, fotomodel de meserie, de origine română, a câștigat titlul de Mister Germania. În anii ’90, el s-a convertit la islamism pentru a se putea căsători cu logodnica sa, cu care a avut doi copii. Intrat într-un conflict cu autoritățile locale, după ce a refuzat să plătească impozitele aferente, Ursache a fost mai întâi amendat, în repetate rânduri, după care a fost somat să evacueze locuința, lucru pe care l-a refuzat.

În august 2016, peste 200 de polițiști au fost trimiși la locuința acestuia, pentru a-i ajuta pe executori să pună în practică un ordin de evacuare. Sprijinit de mai mulți adepți ai ideologiei imperialiste, Ursache s-a înarmat, iar conflictul a degenerat într-un schimb de focuri. În urma acestui conflict, Ursache a împușcat un polițist, care a fost transportat la spital, fiind la rândul lui rănit. Polițistul nu a supraviețuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here