Consiliul Județean al Elevilor Vrancea continuă organizarea Târgului Educațional Focșani – TEF 2020 în mediul online!

0
116

Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, singura structură reprezentativă a drepturilor şi nevoilor elevilor vrânceni, revine cu cea de-a IV-a ediție a Târgului Educațional Focșani – TEF, în perioada 22-24 mai în mediul online!

Târgul educațional de facultăți reprezintă o oportunitate atât pentru elevii vrânceni, cât și pentru cei din toată România, de a se orienta spre viitoarea facultate sau chiar carieră, intrând în contact direct cu studenții și asociațiile studențești, care îi vor introduce pe elevi în experiența studențească și în proiectele universitare de tineret. Acest eveniment își propune să sprijine elevii în a-și alege și concretiza traseul studențesc prin punerea la dispoziție a unor informații din fiecare domeniu de activitate.

Considerând situația actuală, nu am beneficiat de condițiile normale de desfășurare a evenimentului: stand-uri și corturi în centrul orașului, studenți cu bagajele de informații pregătite pentru elevii în căutarea unor răspunsuri la întrebări precum #ceTEFaci cu facultatea? și atmosfera de colaborare dintre elevi și studenți. Distanțarea socială nu ne-a limitat posibilitățile, așadar am continuat tradiția cu cel de-al IV-lea târg de facultăți pentru elevii vrânceni, gălățeni, brăileni sau din toată țara.

Conferințele Zoom vor fi realizate în intervalul orar 10:00 – 19:00, oferind oportunitatea unui mediu liber de exprimare a întrebărilor și curiozităților către un număr aproximativ de 35-40 de organizații studențești și facultăți din orașe precum București, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Bacău și Craiova, care își vor deschide porțile pentru participanți. Având în vedere avantajele organizării online a acestui eveniment, spargem barierele și invităm toți elevii români interesați de parcursul universitar. Fiecare organizație studențească/ facultate va beneficia de un webinar propriu, respectiv mixt cu studenți din orașe diferite, dar din aceeași arie de activitate, pentru a asigura un cadru de diferențiere între oportunitățile oferite de orașele universitare. Durata unei conferințe este de o oră, cu posibilitate de prelungire, iar limita de participanți/ webinar este de 100, cu posibilitatea organizării unei sesiuni suplimentare în contextul unei cereri mari din partea elevilor. Facultățile și asociațiile studențești vor fi anunțate zilnic prin postări pe pagina de Facebook a evenimentului, programul fiind anunțat ulterior.

Anul acesta răspundem la întrebarea #ceTEFacidupăizolare?

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here