Colonel medic Alexandru Keresztes ar fi infectat cu coronavirus. Printre contacți, prefectul Berbece și directorul medical al Spitalului județean

0
1508

Colonel medic Alexandru Keresztes, care a asigurat conducerea Spitalului Județean Focșani în perioada 13 aprilie – 8 mai, ar fi confirmat pozitiv, fiind infectat cu coronavirus. De asemenea, cel puțin un membru din echipa de conducere militară ar fi fost, de asemenea, confirmat pozitiv. Colonel medic Alexandru Keresztes ar fi în prezent internat la Spitalul Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov, al cărui comandant este și de unde a fost detașat la Focșani. Colonel medic Alexandru Keresztes nu a răspuns apelurilor noastre telefonice și nici mesajelor.

Acesta a luat contact nu doar cu personalul din Spitalul Județean, inclusiv directorul medical Gabriel Negoiță, dar și cu prefectul penelist Gheorghiță Berbece. După cum se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Prefecturii Vrancea, în data de 8 mai, prefectul „a ținut să le mulțumescă personal celor care au venit într-un moment greu pentru a da o mână de ajutor”. Din echipa condusă de colonel medic Alexandru Keresztes au mai făcut parte doctor Bianca Andoni – director medical (de la Spitalul Militar Focșani – n.r.), locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofițer de logistică și locotenent-colonel Adrian Ceaușu – ofițer de stat major.

Întrebat despre infectarea unuia dintre membrii echipei militare care s-a aflat la conducerea Spitalului Județean Focșani, medicul stomatolog Dragoș Cozma, directorul adjunct al DSP Vrancea, ne-a spus să luăm legătura cu reprezentanții Spitalului Județean. Medicul Gabriel Negoiță, directorul medical al Spitalului Județean, ne-a spus că nu are această informație. În ceea ce privește reprezentanții Prefecturii, răspunsul a fost: „Noi nu am primit o astfel de informare. Cât despre testare, ancheta epidemiologică va stabili cine va fi.”

Vom reveni cu informații oficiale, dacă autoritățile vor hotârî să le furnizeze.

Vă reamintim că la momentul 13 aprilie – când a fost preluat managementul Spitalului Județean Focșani de către echipa militară, unitatea spitalicească număra 9 cazuri de infectări cu COVID-19 în rândul angajaților. De atunci și până pe 4 mai, numărul infectărilor cu acest virus a crescut cu 90, ajungându-se la 99 de angajați, din cadrul personalului medical și auxiliar, confirmați pozitiv. Care a fost, în aceste condiții, eficiența conducerii militare?!

De altfel, încă odată cu instalarea conducerii militare puneam întrebări referitoare la logica unei asemenea numiri, în condițiile în care focarul de infecție din Focșani plecase de la Spitalul Militar Focșani. Mai mult, un medic de la Spitalul Militar Focșani a ocupat postul de director medical la Spitalul Județean Focșani, în cadrul conducerii militare. Fără să pună cineva la îndoială competența cadrelor militare, se poate totuși spune că la Spitalul Militar situația a fost scăpată de sub control. Speram atunci că acest lucru nu se va întâmpla și la Spitalul Județean. Însă cu 90 de cazuri în plus, speranțele noastre par să fi fost deșarte.

Informațiile au venit pe surse, deoarece conducerea liberală a DSP Vrancea, formată din doi stomatologi, dintre care unul iubitul consilierei PNL Ana Maria Dimitriu, nu a răspuns nici acum la întrebarea: Câți angajați ai Spitalului Județean au fost confirmați pozitiv după testarea din 1-3 mai? Și nici la întrebarea: De ce unele persoane confirmate pozitiv cu coronavirus sunt internate, iar altora li se permite autoizolarea la domiciliu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here