Panouri din plexiglas între şezlonguri, una dintre măsurile anti-COVID-19 implementată pe o plajă din Santorini

0
153

Instalarea unor panouri din plexiglas între şezlonguri este una dintre măsurile de precauţie împotriva transmiterii coronavirusului implementată de administratorul unui bar de pe o plajă din Santorini, în aşteptarea turiştilor care vor veni din nou în această insulă din Grecia, informează Reuters. Proprietarul barului, Charlie Chahine, spune că, deşi nu îi place această măsură, dacă acesta este felul în care trebuie să procedeze ca turiştii să revină pe plajă, atunci va proceda în consecinţă. ”Sperăm că aceste construcţii pe care le vedeţi nu reprezintă viitorul plajelor. Nu ne dorim acest lucru, dar dacă este necesar, şi dacă siguranţa oamenilor depinde de astfel de construcţii… vrem să muncim, să ne continuăm activitatea”, a spus Chahine.

Afacerile locale din această cea mai populară insulă turistică din Grecia implementează diverse măsuri de igienă, aşteptând cu nerăbdare începerea sezonului. Proprietarii sunt conştienţi că au pierdut luni bune de activitatea întrucât turismul va fi reluat abia în iulie, potrivit previziunilor Guvernului, care a început să relaxeze restricţiile implementate din 23 martie. Santorini este o destinaţie populară pentru turişti din toată lumea. În fiecare vară, străzile pietruite ale acestei insule din Marea Egee sunt înţesate de vizitatori. În 2018, două milioane de turişti au vizitat această insulă vulcanică, o destinaţie populară totodată pentru căsătorii şi petrecerea lunii de miere. În această perioadă, însă, străzile şi terasele de pe acoperişuri sunt pustii.

Vicepreşedintele asociaţiei hotelierilor din Santorini, Andreas Patiniotis, spune că anul trecut, în iunie, rezervările erau de 70%, în timp ce acum acoperă cel mult 30% din capacitatea staţiunii. Acesta recunoaşte că situaţia nu va fi uşoară. ”Cred că trebuie să începem de undeva, ca să fie de muncă pentru furnizorii noştri, pentru angajaţii noştri. Sunt atât de mulţi oameni care depind de activitatea hotelurilor”, a subliniat el. Panagiotis Loutos este proprietarul unui hotel din insulă aflat în plină renovare. Privind spre piscina goală, acesta a declarat că nu îi este teamă doar de pierderile financiare, ci regretă şi faptul că hotelul este pustiu. ”Vom fi gata în 10 zile, este singurul lucru de care sunt sigur. Vedem (pregătirile) şi suntem fericiţi, dar e dureros (din cauza) absenţei oamenilor – este un lucru despre care nu poţi nici măcar vorbi”, a spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here