ULTIMA ORĂ! Medici renumiți și asistente de la Spitalul Județean, bătaia de joc a PNL! Județele Brăila și Buzău REFUZĂ primirea pacienților din Vrancea!

0
16451

Este haos total, iar Prefectura și DSP-ul tac! Medici renumiți din Vrancea, internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean după ce s-au îmbolnăvit de coronavirus tratând pacienți, asistente, infirmiere au ajuns bătaia de joc a PNL-ului, care a dat ordin să fie transferați la spitale din Brăila și Rm Sărat. Doar că, surpriză! Autoritățile de acolo refuză să primească pacienții din Vrancea! „Oamenii plâng, sunt disperați”, spune liderul Sanitas Vrancea.

Cadre medicale care au salvat mii de oameni, care fac parte din sistemul sanitar vrâncean de ani și ani de zile sunt acum în situația de a fi transferați în alte județe. Până unde merge bătaia de joc a PNL-ului la adresa unor oameni care s-au îmbolnăvit tocmai pentru că au fost în linia întâi?

Medicul Costică Bâra ne-a spus că nu pleacă nicăieri! „Sunt în spital de trei săptămâni. Am luat niște Azitrox în primele zile, după aceea mai nimic. Ultimul test mi-a ieșit tot pozitiv, astăzi mi-au luat din nou probe. Fiul meu s-a negativat după 20 de zile, amândoi am luat din spital virusul, avantajul a fost că am stat împreună internați în salon. Nu ne-a anunțat nimeni că vom fi transferați, și nici n-o să fiu transferat pentru că nu plec de aici, nu sunt chiar ultimul om din județul Vrancea și din sistemul de sănătate. Eu mi-am văzut de sănătatea mea și a familiei mele, nu m-au interesat alte aspecte și alte detalii, astea sunt problemele lor. Eu oricum nu voiam să stau acasă, deși am casa mare, nu reușeam să mă autoizolez de soție, pentru că, fără să vrei, atingi diverse suprafețe. Am preferat să rămân internat și să respect conștiincios protocolul lor”, a precizat dr. Costică Bâra.

Ovidiu Vornicescu, asistent șef la Radiologie, scrie pe pagina sa de facebook că se simte înfuriat de ceea ce se întâmplă: „E trist ce se intampla, bataie de joc…!!! Din partea Prefecturii, a Ministerului Sanatatii, a tuturor autoritatilor ce sunt implicate in tratarea si raspandirea acestei pandemii…!! Chiar daca este stare de urgenta, chiar daca unele institutii sunt depasite, nu putem incalca drepturile pacientului, drept care spune ca orice pacient poate sa.si aleaga Medicul si Unitatea Medicala unde sa fie tratat…!! Ce se intampla cu pacientii din sectia Contagioase a Sp. Jud. Focsani ,multi dintre ei cadre medicale, colegi de-ai nostrii, ce urmeaza sa fie mutati abuziv, in alte Spitale, din alte Judete, este strigator la cer, este abuz de putere, este incompetenta profesionala…!! Daca in cazul meu, sa facut greseli nejustificate ( internare abuziva in sectia Contagioase, eu fiind asimptomatic la momentul internarii , pierderea probelor la testele de control efectuate de catre DSP, necomunicarea nici pana astazi a rezultatelor, eliberarea unui aviz epidemiologic fara parafa medicala), acum revolta si durerea din sufletul meu este prea mare….si sunt convins ca , din pacate ,asa va ramane…!! Il invit pe Domnul Prefect sa stea 1 h internat in Contagioase si sa vada ce inseamna tratarea unui pacient infectat Covid-19…!! Pacat si rusine!!”

Medicul Valentin Ochean spune că e normal ca un pacient asimptomatic să stea la domiciliu. El afirmă că e posibil ca transferul pacienților să nu mai aibă totuși loc. ,,Între timp și-au dat seama că medicii nu sunt de acord cu imbecilitatea lor și au renunțat, se pare. Au renunțat pentru că nu știu dacă neapărat și-au dat seama, dar probabil le-au spus mai mulți că sunt idioți și, na, când îți spun doi că ești beat, te duci să te culci. Ar trebui să-ți dai singur seama că ești prost, dar nu se poate întotdeauna. Rămân toți care erau internați aici. Negoiță era foarte entuziasmat de idee, să facă experimente pe pacienți.
Orice pacient care a venit, a fost evaluat, a fost tratat, medicul știe în ce stadiu este, știe ce urmărește la el, cum să-l iei și să-l duci în altă parte!? Iei asimptomatici de aici și-i plantezi lângă altul despre care nu știi ce-i cu el. Care-i rostul?! Care-i câștigul?
Un om care are unde să se izoleze, că are un telefon cu care să-și ia saturația și pulsul, și-un termometru, și să sune doctorul în fiecare zi, ce trebuie mai mult?! Paracetamol poți lua și acasă, nu?! Toată lumea știe, și toată lumea gândește la fel, și medicii și pacienții. Doar nici lor nu le convine să stea și să se uite unul la celălat timp de o lună de zile, așteptând să se negativeze. La ce să stai în spital, să iei Paracetamol?!”, declară dr. Valentin Ochean.

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a precizat astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că cei 20 de pacienți din Vrancea, care urmau să ajungă la Spitalul Municipal Brăila, vor fi transferați la alte unități spitalicești din țară.

„Veste buna pentru braileni, veste proasta pentru prefect …
Cei 20 de pacienti care urmau sa ajunga la Braila, NU MAI VIN, vor fi redirectionati catre alte spitale din tara, la cerinta mea ca si presedinte al Consiliului Judetean, pentru a proteja brailenii.
Coordonatorul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, la Braila, este insusi prefectul judetului Braila. Dansul este posesorul tuturor informatiilor, dansul este primul care afla despre deciziile de la nivel national. Astfel ca acesta stia despre decizia Ministerului Sanatatii de a trimite la Braila 20 de pacienti din judetul Vrancea. Oameni buni, spitalul este coordonat de Ministerul Sanatatii in aceasta perioada, deci sub nicio forma eu nu am fost instiintat de aceasta decizie iar Spitalul a primit informatia oficiala pe fax in timp ce pacientii erau in drum spre spitalul din Braila. Afland prea tarziu de aceasta decizie, am crezut ca nu am timpul necesar sa intervin, insa dupa o discutie cu factorii de decizie de la nivel national, am SPUS RASPICAT CA LA BRAILA SE VOR TRATA DE COVID-19 DOAR CETATENII JUDETULUI.
Acest pinochio din prefectura, nu a facut pe timpul pandemiei decat sa anunte cazurile confirmate si vindicate. Restul greului l-au dus oamenii responsabili care au stiut sa finanteze si sa puna in aplicare intocmai ordonantele militare: cetatenii judetului, politia, jandarmeria, armata, cadrele medicale si ceilalti implicati in combaterea acestui virus.
Domnul prefect vorbeste de comunicare si echipa… care? De o luna si jumatate nici macar telefonic nu am fost contactat. Gurvernul Orban, luati-va prefectul care in ultima perioada, in loc sa-si faca datoria si sa informeze corect populatia, a transformat sediul prefecturii in sediul Partidului National Liberal.
Solicit domnului prefect CONVOCAREA Comitetului pentru Situatii de Urgenta pentru a clarifica aceasta situatie”.

De asemenea, conform surselor noastre, nici județul Buzău nu vrea să primească pacienți la spitalul de la Rm. Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here