Militarii pleacă de la conducerea Spitalului Județean Focșani. Liberalii rămân

0
4070

Conform surselor noastre, actuala conducere a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, alcătuită din echipa militară în frunte cu col. dr. Alexandru Keresztes, ar urma să-și încheie misiunea vineri, 8 mai 2020, demersurile în acest sens fiind deja aduse la cunoștința Ministerului Apărării Naționale (MapN). Contactat telefonic, col. dr. Alexandru Keresztes nu a răspuns apelurilor noastre și nici mesajului trimis ulterior. Asta deși la momentul venirii sale la Focșani a asigurat presa că va fi transparent și că va face tot posibilul pentru a răspunde tuturor întrebărilor.

Momentan nu se știe cine va prelua conducerea Spitalului Județean Focșani, dat fiind faptul că managerul Constantin Mîndrilă este ținut internat, contra voinței sale, din data de 12 aprilie, în secția de Boli Infecțioase. Venit la Focșani la chemarea prefectului penelist și a clicii liberale, care vrea cu orice preț să preia frâiele Spitalului Județean, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara pe 13 aprilie, că Mîndrilă ,,nu a fost nici destituit și nici demis”.

Potrivit surselor noastre, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru este așteptat astăzi într-o nouă vizită la Focșani, pentru a decide asupra celui care va prelua managementul spitalului, Constantin Mîndrilă fiind în continuare în concediu medical, deși, conform propriilor declarații, nu a urmat niciun fel de tratament și nici nu a prezentat vreun simptom specific COVID-19. Actualele propuneri pentru preluarea conducerii spitalului, propuneri care nu fac parte din sfera politică, ar fi un medic militar ortoped de la Galați, care a lucrat și la Spitalul Militar Focșani, și un medic chirurg de la Spitalul Județean Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here