Liberalii îl țin pe Mîndrilă internat pentru ca acesta să nu mai revină la conducerea Spitalului Județean. „Sunt lipsit de libertate!”, acuză managerul

0
2764

Au trecut mai bine de 20 de zile de când Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani este internat în spital, în mod ilegal, după cum spune acesta. După ce a fost confimat pozitiv cu COVID-19, managerul Constantin Mîndrilă a fost internat forțat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, deși medicul epidemiolog i-a spus că este un caz ușor, asimptomatic. Miercuri s-au împlinit 25 de zile de când se află internat în spital, timp în care, spune Mîndrilă, nu a urmat niciun fel de tratament și nici nu a prezentat vreun simptom specific COVID-19. Managerul Constantin Mîndrilă consideră că este vorba despre o acțiune deliberată a liberalilor, el putând fi suspendat din funcție dacă stă mai mult de 30 de zile în concediu medical. De altfel, încă de când au ajuns la putere, peneliștii se luptă să-l dea jos pe managerul Constantin Mîndrilă.

Azi „NEGATIV”, poimâine „INCERT”, peste trei zile „POZITIV”

În data de 12 aprilie a.c., Constantin Mîndrilă a fost internat cu forța în spital. A doua zi, pe 13 aprilie a.c., Spitalul Județean Focșani a trecut sub conducere militară. Între timp, starea de sănătate a managerului Constanin Mîndrilă era bună, fără a necesita tratament de specialitate pentru infecția cu COVID-19. După ce în data de 29 aprilie a.c., rezultatul testului a ieșit „NEGATIV”, pe 1 mai a.c., testul era „INCERT”, ca mai apoi, în data de 4 mai a.c., managerul să fie confirmat din nou „POZITIV”. Mîndrilă a formulat o contestație pe care a trimis-o directorului DSP Vrancea. „Contest rezultatul testului RT PCR recoltat în data de 4 mai 2020 întrucât consider că a fost falsificat/fraudat și, ca atare, neconcludent. Precizez că am mai fost testat în data de 29 aprilie a.c. testul ieșind «NEGATIV» în condițiile în care rezultatul a fost comunicat după 48 de ore, ceea ce contravine flagrant dispozițiilor legale în vigoare, care menționează că aveți obligația să efectuați testări la 24 de ore distanță pentru a se putea verifica negativarea pacientului. Astfel, următorul test a fost recoltat pe data de 1 mai 2020, rezultatul fiind comunicat de asemenea cu întârziere, de această dată fiind declarat «INCERT»” se arată în contestația managerului Constantin Mîndrilă.

Acesta afirmă că, potrivit unor informații din spațiul public, în perioada 1-3 mai a.c., laboratorul DSP Vrancea ar fi fost infectat cu COVID-19, ceea ce ar fi dus la o posibilă contaminare a tuturor probelor recoltate în acea perioadă. În acest sens, Constantin Mîndrilă solicită retestarea sa folosindu-se teste achiziționate de la Institutul Cantacuzino și prelucrarea lor în cadrul aceleiași unități medicale. „Având în vedere întreaga situație de fapt, coroborate cu informațiile care circulă în spațiul public, potrivit cărora laboratorul DSP Vrancea a fost infectat în perioada 1-3 mai a.c., ceea ce a dus la compromiterea probabilă a tuturor probelor, cu faptul că se dorește menținerea mea în spital ca pacient pentru a nu mă putea întoace în comunitate, consider că la acest moment, cu sprijinul institutuției pe care o coordonați, sunt lipsit de libertate împotriva voinței mele, în mod ilegal, măsluirea probelor recoltate sau a rezultatelor furnizate, fapte prevăzute și pedepsite de legea penală. Vă învederez că prezenta ține loc de notificare/plângere prealabilă înainte de a mă adresa organelor de cercetare penală pentru sesizarea cu privire la concursul de infracțiuni săvârșite de actuala conducere (fals, uz de fals, lipsire de libertarte în mod nelegal). Solicit totodată, în regim de urgență, recoltarea unor noi teste de la subsemnatul, cu teste aflate în dotarea Spitalului Județean, achiziționate de la Institutul Cantacuzino și prelucrarea , tot în cadrul Institutului Cantacuzino”, se arată în documentul trimis către DSP Vrancea.

AGONIE

Făcând abstracție de funcția pe care o deține, Constantin Mîndrilă este un om ca oricare altul, cu drepturi și libertăți, or, ținând un om cu forța internat în spital, în condițiile în care nu prezintă niciun simptom specific COVID-19, și nici nu urmează vreun tratament medicamentos, „miroase” a abuz. În mod normal, aparatele RT PCR garantează stabilirea exactă a rezultatului negativ sau pozitiv covid. Incertitudinea rezultatului ar putea avea legătură cu manevrarea greșită a probelor.

Contactat telefonic, managerul Constantin Mîndrilă ne-a declarat: „Legea spune că trebuie două teste consecutive negative în 24 de ore. Adică, mie dacă mi-au recoltat probele miercuri dimineață, trebuia ca joi dimineață să-mi recolteze iarăși, însă abia vineri s-a întâmplat acest lucru. Este inuman ca un om asimptomatic, care nu ia niciun fel de tratament, să stea 25 de nopți închis într-o cameră, să ocupe un pat de spital care poate fi folosit pentru un pacient covid care este simptomatic și are nevoie de internare. Nu mi se pare profesional și corect ca un test să-mi iasă negativ, după care incert și ulterior pozitiv, de aceea solicit o probă-martor de la Institutul Cantacuzino.”

Un document similar celui trimis directorului DSP Vrancea a fost trimis și directorului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani. Constantin Mîndrilă afirmă că: „nu este normal să fiu privat de libertate intenționat, doar pentru că sunt managerul spitalului județean, iar potrivt dispozițiilor politice ale unor demnitari locali, trebuie să fiu ținut departe de locul de muncă și pentru ca în final să pot fi suspendat.”

De ce unii sunt internați, iar altora li se permite autoizolarea la domiciliu?

Iată o întrebare pe care am adresat-o atât Spitalului Județean, cât și DSP Vrancea, dar nu am primit răspuns. Lui Constantin Mândrilă, care se autoizolase, i s-a impus pe 12 aprilie să se interneze deși era și este asimptomatic. De atunci stă într-un salon al secției de Boli infecțioase, fiind unul dintre cei 233 de pacienți, internați în spitalele din Focșani și Adjud, după sum a informat ieri Prefectura Vrancea. Conform aceleiași informări, în Vrancea erau ieri 387 de cazuri confirmate, așa că mulți dintre cei infectați nu sunt internați. De ce se întâmplă asta domnilor directori liberali de la DSP Vrancea?

PNL-ista Ana Maria Dimitriu n-a ajuns directoare la Spitalul Județean, dar iubitul ei a fost pus director la DSP Vrancea

Cătălin Bunghez, medic stomatolog la Soveja și iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, a fost numit director la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, după vizita la Focșani a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Adjunct a fost numit un alt medic stomatolog, liberalul Dragoș Cozma, asta deși funcția trebuia ocupată de un medic epidemiolog. Dragoș Cozma a fost numit și în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, unde alături de Ana Maria Dimitriu și Ciprian Epure, au încercat să-l schimbe pe medicul Mihai Nedelcu din funcția de președinte al CA. Ulterior, Dimitriu și Epure și-au dat demisia.

Ana Maria Dimitriu a fost numele vehiculat pentru a prelua conducerea Spitalului Județean, pe parcursul războiului de gherilă dus de liberali împotriva lui Constantin Mîndrilă, încă de când au preluat puterea. Dimitriu nu a ajuns manager la spital, dar liberalii își fac jocurile în continuare prin cei doi șefi puși la DSP Vrancea.

Consilier local PNL, Ana Maria Dimitriu a ajuns „celebră” după ce a avut cea mai mare contribuție din țară la campania electorală pentru europarlamentare a PNL-ului. Vorbim despre 1,4 milioane de lei (300 mii euro!) ! Banii au venit însă dintr-un împrumut de la nimeni altul decât penelistul Ion Ștefan, zis „Grindă”.

Poză cu PNL pe Facebook la DSP

Grăbiți să-și promoveze șefii, nu instituția, administratorii paginii de Facebook a DSP Vrancea au făcut-o de oaie, postând o fotografie de la sediul PNL a directorului adjunct al DSP, stomatologul penelist Dragoș Cozma. Dându-și seama de gafă, au schimbat repede poza cu una având drept fundal un perete. Dar până la urmă, nu vă mai chinuiți, am înțeles: partidul e în toate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here