VIDEO: Scrisori către Covid-19 în noul număr al revistei Colegiului Cuza

0
220

VIDEO realizat de Eugen Zdrîncu, clasa a XI-a B, CNAIC

În ultimele zile, de fiecare dată când deschidem televizorul sau când citim un articol de presă suntem asaltați de statistici, știri și informații cât mai detaliate. Însă revista Colegiului Național ”Al. I. Cuza” Focșani propune o abordare inedită a situației, oferind o perspectivă proaspătă, adolescentină asupra izolării.

De la scrisori către Covid-19 până la eseuri spirituale și secvențe de jurnal, acest număr cuprinde un spectru larg de emoții, opinii și concluzii personale. Acestea sunt rezultatul unor analize în profunzime a detaliilor și a consecințelor pe care le are situația actuală în contexte surprinzătoare, despre care sigur nu auzim la știri.

Prin abordarea unor teme filosofice precum timpul sau a unor probleme sociale ca prietenia virtuală și stilul de viață în carantină, devine clar că revista cuprinde câte ceva pentru fiecare, cititorii având ocazia să își regăsească propriile convingeri redactate de autori sau puse la îndoială în argumentări interesante. Astfel, elevii CNAIC lansează o invitație la reflecție, un exercițiu de empatie și gândire de ansamblu, printr-o lectură savuroasă, binevenită în aceste zile în care timpul pare să treacă mai greu.

Revista poate fi citită accesând linkul- https://cuzavoda47.ro/category/arhiva/mai2020/

Ioana Lovin, elevă clasa a XI-a F, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here