Locul de joacă amenajat în Crângul Petrești va putea fi folosit de copii după terminarea perioadei cu restricții de circulație din cauza epidemiei de coronavirus. Lucrările la locul de joacă au fost finalizate. De asemenea, lucrările la terenul de sport multifuncțional vor fi gata în câteva zile. Se lucrează acum la ultimul rând de plasă de protecție după ce vor fi trasate terenurile și montate porțile. Locul de joacă este amplasat în Crângul Petrești, lângă Muzeul Satului. Lucrările la acest proiect de investiție au fost demarate în a doua parte a lunii februarie. La locul de joacă sunt leagăne, tobogane, balansoare, zid de cățărare, carusel. Pe terenul de sport multifuncțional vor fi trasate terenuri de baschet, volei, fotbal, tenis și badminton. Această investiție are o valoare de peste 100.000 de euro. „Am redeschis Crângul Petrești în anul 2017 în cadrul unui proiect de aproximativ 5 milioane euro. Am legat Crângul de municipiul Focșani cu o pistă de bicicletă, am amenajat aleile interioare din Crâng, am construit mai multe puncte de observație, dar și un spațiu de evenimente cu amfiteatru. Din 2017 până în prezent, Crângul Petrești s-a transformat în principala zonă de promenadă a municipiului Focșani și nu numai. Odată cu realizarea terenurilor de sport și a locului de joacă, oferta recreațională din Crângul Petrești va crește. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, la semnarea contractului pentru aceste spații.
Vineri, 1 Mai, când am fost în Crângul Petrești, oamenii au dat dovadă că au înțeles cât este de important să respectăm ordonanțele militare și au rezistat tentației de a ieși la plimbare. Drumul de legătură dintre Focșani, spre Crângul Petrești era „păzit”, la orele prânzului, de un echipaj mixt format din polițiști, jandarmi și militari, astfel că toți cetățenii care se deplasau în acea direcție erau opriți și legitimați.
Crângul Petrești rămâne o oază de liniște… Miroase a iarbă proaspăt încolțită, iar trilul păsărilor te îndeamnă la meditație. Dar nu-i încă momentul. În Crângul pustiu, doar păsările cerului își fac de cap. Zboară dintr-un copac în altul de parcă ar juca prinsa, scormonesc printre frunzele uscate rămase din toamnă, doar, doar vor descoperi vreo comoară.
Singurii care ne „vorbesc” sunt câțiva copaci, pe semne, cei mai înțelepți, ori poate cei mai îndrăzneți. Ce ne spun? „Eu pot să scad temperatura aerului în perioadele foarte călduroase, evaporând apa din frunze”, altul se „mândrește” cu faptul că: „În fiecare zi produc oxigen pentru aproape 4 persoane” și întreabă: „Crezi că merit să trăiesc?”, pe când un altul, mai tinerel, ne atrage atenția, transmițându-ne că: „Umbra noastră te protejează de razele UV-B, diminuându-le cu până la 50%”. Și nu, nu ne-am rătăcit mințile, ci doar v-am redat câteva dintre mesajele afișate pe câțiva arbori din Crâng, menite să atragă atenția oamenilor cu privile la importanța copacilor și a spațiilor verzi.