Focşănean arestat pentru trafic de DROGURI; le cumpăra de pe internet şi le vindea consumatorilor din judeţ

0
1151

Un tânăr din Focşani a ajuns ieri în faţa magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă, într-un dosar în care este cercetat pentru trafic şi consum ilicit de droguri şi de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Reţinerea şi propunerea pentru arestare, care a şi fost admisă, a fost făcută de procurorii DIICOT-BT Vrancea, după ce în cursul zilei de marţi poliţiștii de la Serviciul de Combatere a Criminaliţăţii Organizate Vrancea au efectuat patru percheziţii în tot atâtea locaţii din județ. Oamenii legii au plecat de aici cu grindere, mini-cântare electronice, câteva zeci de grame de substanţe interzise, dar şi cu o sumă de bani, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Din anchetă a rezultat că focşăneanul se aproviziona cu cannabis şi cu etnobotanice din mediul on-line, droguri pe care le vindea apoi consumatorilor de pe raza judeţului contra sumei de 40 lei pe gram. „Marți, 28 aprilie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat 4 percheziţii domiciliare în judeţul Vrancea, pentru combaterea traficului intern de droguri. Poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare în Focşani, activităţile fiind desfăşurate în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. În fapt, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Focşani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, de la diferite persoane din judeţul Galaţi, pe care ulterior le-ar fi vândut. În urma perchezițiilor, poliţiştii au descoperit într-un imobil din localitate, aproximativ 100 de grame de substanţe etnobotanice, un mini-cântar electronic, un grinder şi 1.000 de lei. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, la audieri. Faţă de bărbatul de 32 de ani a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic şi consum ilicit de droguri şi substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Cercetările continuă, în vederea documentării întregii activități infracționale a tânărului şi a luării măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanţii Biroului de Presă al IPJ Vrancea.

Bărbatul a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar soluţia nu este definitivă, el având posibilitatea să facă contestaţie. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ- DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea şi în consecinţă: Dispune luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul V (…) Octavian pentru 30 zile de la 29.04.2020 până la 28.05.2020. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei.

Bărbatul nu este la prima abatere. El mai are cel puţin o condamnare pentru acelaşi gen de infracţiuni. Conform informaţiilor găsite pe portalul instanţelor de judecată, la finele anului 2018, printr-o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Galaţi, focşăneanul, care făcea parte dintr-o grupare de traficanţi de droguri cu 14 inculpaţi, a primit o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu executare.

Sursa foto: IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here