Marcel Ciolacu: În comisiile de specialitate am susţinut și votat eliminarea dobânzii la dobândă pentru toate tipurile de credit

0
138

Ordonanţele de urgenţă privind acordarea unor facilităţi pentru credite şi unele măsuri fiscale au fost modificate în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, printre amendamente numărându-se eliminarea dobânzii la dobândă pentru toate tipurile de credit şi posibilitatea ca şi restanţierii să beneficieze de amânarea ratelor, a anunţat, miercuri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. „Aşa cum am promis, corectăm în Parlament ordonanţele Guvernului PNL. Este cea mai rapidă modalitate de a veni în sprijinul economiei. Asta, după ce liberalii au blocat la Curtea Constituţională proiectele de lege privind amânarea plăţii ratelor bancare şi a utilităţilor, votate de întreg Parlamentul (cu excepţia PNL)”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit liderului PSD, în comisiile de specialitate, social-democraţii au susţinut şi au votat următoarele măsuri: eliminarea dobânzii la dobândă pentru toate tipurile de credit; posibilitatea ca şi restanţierii – „care sunt cei mai vulnerabili” – să beneficieze de amânarea ratelor; extinderea măsurilor de amânare a ratelor la creditele bancare şi pentru firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei (nu cu 25% cum prevăzuse Guvernul PNL); posibilitatea amânării ratelor, cu până la 18 luni, pentru producătorii agricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei; extinderea, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitul pe profit; acordarea unei bonificaţii de 10% tuturor firmelor care achită la scadenţele normale impozitul de profit, „corectând discriminarea făcută de PNL”.

El a adăugat cele două proiecte de lege privind aprobarea OUG 37/2020 şi OUG 33/2020 vor intra joi la votul final în plenul Camerei Deputaţilor. „Solicit PNL o minimă decenţă, de a nu-şi contesta la Curtea Constituţională proiectele de lege care aprobă ordonanţele emise de propriul Guvern. Nu serveşte nimănui blocarea politică a unor prevederi legale de maximă importanţă şi ajutor pentru români şi pentru economia ţării”, a completat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here