Coronavirus: Rafael Nadal: multe lucruri nu sunt logice; Novak Djokovic: mă opun vaccinării împotriva Covid-19 pentru a putea călători

0
99

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, s-a întrebat luni, pe Instagram, de ce jucătorii de tenis nu pot practica sportul lor, în timp alţi angajaţi continuă să lucreze, în ciuda izolării impuse din cauza pandemiei de Covid-19, informează AFP. „Este adevărat că nu înţeleg prea bine de ce nu putem juca tenis, în timp ce mulţi oameni merg la serviciu”, a afirmat ibericul în cursul unui videochat live, chestionat în legătură cu modul în care se antrenează în această perioadă. „Mai ales în sportul nostru, unde păstrăm distanţe de siguranţă”, a adăugat el.

Spania este plasată în stare de urgenţă până pe 9 mai, cu populaţia izolată la domiciliu şi economia oprită aproape în totalitate, cu excepţia câtorva sectoare. „Am înţeles situaţia, dar cu toate astea există multe lucruri care nu sunt logice. Însă trebuie să acceptăm regulile şi să trăim cu ele. Am înţeles că suntem într-o situaţie foarte complicată, că guvernul se confruntă cu o situaţie fără precedent şi înţeleg, de asemenea, că cine se poate antrena sau nu este ultimul lucru la care ei se gândesc”, a mai spus Nadal. „Va fi foarte dificil de jucat turnee oficiale pe termen scurt”, a conchis câştigătorul a 19 titluri de Mare Şlem, care doreşte să organizeze o serie de turnee cu porţile închise la academia sa din insula Mallorca, pentru ca jucătorii şi jucătoarele din circuitele ATP şi WTA să se menţină în formă.

Pe de altă parte, sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenisul profesionist masculin, a spus că nu doreşte ca vaccinul împotriva Covid 19 să devină o condiţie obligatorie pentru a putea călători, însă vrea să îşi păstreze „mintea deschisă”, conform unui comunicat pe care l-a transmis cotidianului american New York Times. „Personal, mă opun vaccinării împotriva Covid-19 pentru a putea călători. Însă dacă el devine obligatoriu, trebui să decid dacă îl voi face sau nu”, a scris Djokovic.

Campionul sârb speră ca lucrurile să fie mai clare în lunile următoare, dacă va trebui să facă vaccinul respectiv. „Ca să fiu sincer, ca şi restul lumii, sunt puţin confuz. În ciuda accesului la informaţii şi la resurse, nu sunt sigur care ar fi cel mai bun lucru de făcut. Unii spun că, pentru noi, cei care călătorim, trebui să facem vaccinul care nu este încă dezvoltat. Vreau să punctez că în acest moment nu dispunem de informaţii adecvate. Vreau să ştiu mai multe detalii asupra procesului înainte de a lua deciziile bune”, a adăugat Nole. „Nu sunt un expert, însă vreau să am posibilitatea să aleg ceea ce este mai bine pentru corpul meu. Îmi ţin mintea deschisă şi voi continua cercetările mele asupra acestui subiect, pentru că este important şi ne afectează pe toţi”, a conchis Djokovic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here