FOTO! FOTO! Primiți cu pâinea sfințită? Sunt preoții și voluntarii, cu măști, mănuși și coșuri pline

0
1488

Dacă oamenii nu pot merge, din motive de siguranță, la biserică, vine biserica la ei. Așa s-a întâmplat în această dimineață când preotul Valeriu Tufaru, ajutat de trei voluntari, a bătut din ușă-n ușă pentru a le împărți credincioșilor pâinea sfințită, cunoscută și sub numele de „paști”. Fiecare voluntar a mers la câte o scară de bloc echipat cu mască, mănuși și un semn distinctiv prin care se legitima drept reprezentant al bisericii.

Bucuria oamenilor a fost cu atât mai mare, cu cât au aflat că în această seară, începând cu ora 20:30, vor primi și Lumina Sfântă. Cum? La fiecare scară de bloc care aparține parohiei „Sfântul Nicolae”- Nou din Focșani, aceiași voluntari, însoțiți de părinte, vor lăsa câte o candelă de unde fiecare locatar își va lua lumina. „De fapt, asta-i menirea preotului. Oamenii se bucură când văd că mergem la ei”, a observat pr. Valeriu Tufaru.

Oamenii par să fi înțeles situația și cât e de important să stea acasă, așa că în această seară, cei care stau în apropierea bisericii vor asculta slujba de Înviere de la geam sau de la balcon, așa cum s-a întâmplat aseară, la denia Prohodului. Într-un colț stingher de balcon, un bătrân se închină și privește înlăcrimat spre cer… este poate primul an în care se simte mai neputincios ca oricând, cu biserica la doi pași, totuși nu poate veni în Casa Domnului.

E important să rămânem acasă pentru că virusul acesta pare să nu fie iertător. Așa cum fiecare își spune rugăciunea de dimineață sau de seară în liniștea camerei sale, așa se poate ruga și acum, tot de acasă. „Ca niciodată, când făceam slujba serile trecute, cineva mi-a dat mesaj și mi-a spus: «Părinte, dați puțin boxa mai tare, să ascultăm și noi slujba!». Vedeți, când nu are ceva, atunci simte nevoia mai mult omul”, mai spune pr. Valeriu Tufaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here