Directorul Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, a declarat astăzi la Antena 3 că a fost luat cu forța din domiciliul ales pe perioada efectuării tratamentului pentru coronavirus cu care a fost declarat infectat. Mîndrilă a fost internat în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean. Conform managerului spitalului, cel care a solicitat și a impus acest lucru este prefectul liberal Gheorghiță Berbece. Asta în condițiile în care, în funcție de forma bolii, ușoară, medie sau gravă, pacienții se puteau trata și la domiciliu, așa cum au făcut-o majoritatea cadrelor medicale de la Spitalul Militar Focșani.
,,Joi, în momentul în care am fost declarat pozitiv prin buletinul medical de la Institutul Cantacuzino, am sunat la DSP Vrancea, care a anunțat Ministerul Sănătății. M-am prezentat imediat în secția de boli infecțioase a Spitalului Județean în triaj, unde mi s-au luat analize și mi s-a făcut control. În urma acestui control, medicul șef al Secției de Boli infecțioase, dr. Vasilache Mădălina, a constatat că sunt un caz ușor COVID -19 spunându-mi că pot să mă tratez la un domiciliu ales și să mă autoizolez”, a precizat Constantin Mîndrilă. Managerul Spitalului Județean a ținut să precizeze că s-a infectat în cadrul Spitalului Județean unde se află în majoritatea timpului de mai bine de trei săptămâni, de când și-a ales un domiciliu separat de familia sa. „Sunt plecat de acasă de trei săptămâni și mi-am ales un domiciliu lângă spital și stau zi și noapte în spital și fac tot ce e posibil ca să combat această pandemie”, a declarat Constantin Mîndrilă la Antena 3.
Întrebat dacă a fost sunat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Constantin Mîndrilă a declarat: ,,Nu. M-a sunat prefectul de Vrancea care mi-a spus că urgent trebuie să mă mut în Secția de boli infecțioase, altfel vine și mă mută cu forța. În aceste momente aștept salvarea să mă echipeze și să mă ducă la boli infecțioase. De reținut că inclusiv colegi de-ai mei din spital sunt în autoizolare la domiciliu, foarte mulți colegi de la Spitalul Militar care sunt infectați cu COVID stau acasă în autoizolare și se tratează. Nu înțeleg de ce acest tratament inuman asupra mea”
Constantin Mîndrilă a afirmat că numărul infectărilor cu COVID 19 la Spitalul Județean este unul mic, deoarece sunt doar 9 cazuri de infectare din 1300 de angajați pe care îi are Spitalul Județean. ,,Sunt infectate doar 9 cadre medicale din 1300 de angajați față de ce se întâmplă la Spitalul Militar și la Spitalul Adjud. Cele două spitale au fost închise aproape o lună de zile, iar noi am preluat toate cazurile de urgență și de COVID la Spitalul Județean. Toți au fost tratați ls Spitalul Județean iar inevitabilul s-a produs prin infectarea celor 9 cadre medicale”, a precizat Constantin Mîndrilă.
Întrebat de ce ministrul Sănătății susține că nu poate fi găsit, Mîndrilă a declarat: ,,Eu sunt ținta unor atacuri de mai mult timp. Permanent am fost atacat în această perioadă de echipa liberală care a spus că nu îmi fac treaba. Eu am inclusiv stocurile de materiale pe care le las în urma mea, inclusiv medicamente pentru combaterea COVID-ului pentru cel puțin o lună de zile în spital, inclusiv echipamente medicale”.
Constantin Mîndrilă le-a transmis și un mesaj colegilor din Spitalul Județean: ,,Să-și facă treaba așa cum și-au făcut-o și până acum și eu o să fiu în continuare alături de ei!”.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că este posibil ca şi la Spitalul Judeţean Vrancea să fie decisă numirea unei conduceri militare, menţionând că va fi prezent luni la Focşani pentru a face o evaluare a situaţiei.
Tătaru a mai spus că este posibilă aplicarea de sancţiuni pentru Direcţia de Sănătate Publică.