Au fost finalizate lucrările de refacere a corpului drumului pe DN 2R în Vintileasca

0
995

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a anunțat că au fost finalizate lucrările de refacere a corpului drumului în urma calamităților pe DN 2R, km 10+600, Vintileasca. Oficialii DRDP Iași au în derulare un proiect ce vizează și refacerea a 12 puncte critice de pe DN 2 N Mărtineşti – Dumbrăveni – Jitia. Unul dintre aceste puncte critice, la care lucrările au fost deja finalizate, este cel situat la kilometrul 31, la intrarea în localitatea Dumitrești. Aici au fost executate lucrări de consolidare și refacere a platformei drumului, la km 31+120 m, în zona localității Dumitrești, prin realizarea unui zid de sprijin cu piloți montați la o adâncime de 21 de metri, refacerea stratului suport, balastare și turnarea stratului de asfalt. Lucrările au fost executate de societatea Holtex Grup Invest, în asociere cu societatea Max Provision SRL din Negrești Oaș.

Totodată, au fost finalizate lucrările de consolidare a versantului și a corpului drumului pe DN 2N, km 46, în localitatea Jitia, județul Vrancea. Acest sector de drum a fost grav afectat ca urmare a alunecărilor de teren. Au fost executate lucrări mai ample care au constat în consolidarea versantului care a luat-o la vale, cu ziduri de sprijin cu piloți forați la o adâncime de peste 20 de metri, degajarea albiei râului Râmnicu Sărat etc. Anul trecut au fost finalizate lucrările de înlăturare a efectelor calamităților naturale de la km 27 pe raza localitatății Bordești.

Oficialii DRDP Iași susțin că la celelalte puncte critice prinse în planul de reabilitare și refacere se află în curs de execuție lucrări de reabilitare sau vor fi reluate procedurile de achiziție publică, deoarece s-au schimbat cantitățile de materiale și excavare estimate, ca urmare a alunecărilor de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here