Spitalul Militar Focșani a fost redeschis parțial

0
1262

Spre sfârșitul lunii martie, mai precis în data de 25, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani era închis după ce un medic și o infirmieră au fost depistați pozitiv cu noul COVID-19. A doua zi de la apariția în presă a cazului, Ministerul Apărării Naționale confirma infectarea celor doi angajați ai Spitalului Militar Focșani și anunța închiderea unității spitalicești pentru 48 de ore, timp în care urma să se execute operațiuni de dezinfecție generală. Ulterior, numărul cadrelor medicale de la Spitalul Militar Focșani infectate cu noul coronavirus a depășit 40, iar unitatea spitalicească a rămas închisă vreme de aproximativ două săptămâni. Până luni, 6 aprilie, când spitalul și-a reluat parțial activitatea.

Potrivit reprezentanților instituției, Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Militar Focșani este funcțional, asta după ce o parte din cadrele medicale infectate cu COVID-19 au fost retestate, rezultatul fiind negativ. Momentan nu se fac internări pe bază de programări, potrivit ordinului Ministerului Sănătății. „Viața intră în normal. Începând de luni, de pe 6 aprilie, deja avem funcțional Compartimentul de Primiri Urgențe, și-au reînceput activitatea și medicii de medicină primară. Tuturor pacienților care sunt cu programele naționale, li se acordă consultații și li se eliberează rețete. Deocamdată nu se fac internările cu programări pentru că așa este ordinul Ministerului Sănătății, în schimb se fac internările celor care se prezintă la Urgență.

Cadrele medicale infectate se simt bine, parte din ei deja au fost retestați și sunt negativi, și îi așteptăm la serviciu. Nu toți, o parte dintre ei sunt încă sub tratament. Suntem în măsură ca, la solicitările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la nivelul județului Vrancea, să putem organiza acele ture cu program medical non-stop, dacă este cazul, dar să sperăm că nu va fi”, a declarat col. Valentin Roman, locțiitorul comandantului Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani.

Cât de curând, majoritatea compartimentelor de specialitate ale spitalului urmează să-și reia activitatea. Între timp, cazurile medicale care nu reprezintă urgențe medico-chirurgicale vor putea fi tratate în sistem ambulatoriu telefonic. ,,Miercuri, 08 aprilie, la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost refăcute circuitele funcționale elaborate de către medicii epidemiologi și au fost efectuate mai multe dezinfecții de maximă siguranță.

În acest context, cadrele medico-sanitare și-au reluat în mare parte activitatea, ceea ce va duce la reluarea activității în cele mai multe dintre compartimentele de specialitate ale spitalului. Cazurile medicale care nu reprezintă urgențe medico-chirurgicale pot fi tratate în sistem ambulatoriu telefonic, iar urgențele se vor prezenta la compartimentul primiri urgențe, urmând a fi direcționate către specialitațile medicale respective.

La această dată, din personalul spitalului care a fost confirmat pozitiv, 12 persoane sunt internate în secții de boli infecțioase, iar 37 de persoane testate pozitiv, asimptomatice sunt izolate la domiciliu. De altfel, acestor persoane fără simptome le-au fost recoltate astăzi al doilea set de probe, urmând ca după primirea rezultatelor, cei ale căror teste au ieșit negative să se întoarcă la serviciu. Starea de sănătate a persoanelor internate este bună, stabilă, fără complicații”, a declarat Adrian Galiță, ofițerul de presă al Spitalului Militar Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here