Marcel Ciolacu: Cei de la PSD nu s-au testat, pe șest, ca Flutur! Au muncit zi și noapte pentru sănătatea oamenilor

0
198

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a precizat miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în zonele cu primari şi preşedinţi de consilii judeţene social-democraţi au fost alocați de urgenţă bani şi au fost cumpărate aparate de testare PCR, teste şi echipamente de protecţie, au fost dezinfectate localităţile şi au fost luate măsuri reale pentru populaţie, fără niciun sprijin de la Guvern.

Reacţia acestuia vine după ce deputatul PNL Florin Roman a declarat că majoritatea consiliilor judeţene sau primăriilor conduse de reprezentanţi ai PSD nu au alocat fonduri pentru achiziţionarea de aparate de testare PCR pentru coronavirus.

„Roman – ești un mare mincinos! Te-au pus #stăpâniiPNL să minți ca un nerușinat pentru a acoperi incompetența Guvernului tău și a baronilor voștri din județe! În Suceava, Timiș, Arad, Brașov sau Deva, conduse de ani de zile de PNL, sunt #focare de infecție necontrolate unde mor oameni și tu dai vina tot pe PSD?! Nu ți-e rușine?! Mor oameni, neisprăvitule, pentru că PNL este incompetent și nu face nimic!

Uită-te în Maramureș, Bistrița, Galați, București, Iași, Buzău, Sălaj, Vâlcea, Dolj, Neamț sau multe alte județe să vezi ce au făcut primarii noștri și președinții de CJ! Au alocat de urgență bani și au cumpărat aparate de testare PCR, dar și teste și echipamente de protecție. Au dezinfectat localitățile și au luat măsuri reale în sprijinul populației. Totul, fără niciun sprijin de la #GuvernuldeIncompetenti! Voi doar le-ați pus bețe-n roate, pentru că atât puteți! În schimb, sunteți primii la făcut afaceri cu hotelurile voastre unde îi duceți pe oamenii în carantină! Fiți siguri că pentru toate furturile de acum veți răspunde!

Uită-te, neisprăvitule, la cei de la PSD! Nu s-au testat, pe șest, ca baronul tău Flutur! Au muncit zi și noapte pentru sănătatea oamenilor. De aia nu sunt focare în județele lor!

Tu minți ca un nerușinat ca să acoperi faptul că Guvernul #OrbanNUtestează. Minți ca un nerușinat ca să acoperi că nu cumpărați aparate de testat. Minți ca un nerușinat ca să acoperi faptul că Guvernul Orban nu cumpără echipamente de protecție. Minți ca un nerușinat ca să acoperi raportările false!

Opriți-vă, neisprăviților! Lăsați politica și faceți odată ceva pentru oameni! Testați-i și reporniți economia!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

La inițiativa președintelui Marian Oprișan, Consiliul Județean Vrancea a alocat 11 milioane de lei pentru ca Spitalul Județean Focșani să cumpere aparat de testare pentru coronavirus, echipamente de protecție, medicamente și tot ce este necesar în această perioadă. De altfel, încă din 19 martie, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că a vorbit cu ministrul Sănătății, astfel încât în Vrancea să ajungă un aparat pentru testarea COVID-19. Pe 30 martie, în calitatea sa de președinte al UNCJR, Oprișan atrăgea atenția, într-o scrisoare deschisă adresată premierului, miniștrilor Sănătății și de Interne, că numai în 13 județe există aparate funcționale de testare pentru coronavirus.

Primăria Focșani a achiziționat echipamentele necesare aparatului trimis de Ministerul Sănătății la DSP Vrancea. Mai mult, abia după o scrisoare deschisă a primarului Cristi Misăilă, prefectul penelist a reunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a decis ca purtarea unor măști, eșarfe, fulare, etc, să fie obligatorie în spațiile publice.

Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here