Vrâncenii, obligați să-și acopere nasul și gura! Măsura intră vineri în vigoare

0
2192

Vrâncenii dar și cetățenii care tranzitează județul nostru nu mai au voie să iasă din casă, de vineri, 10 aprilie, fără să poarte mijloace de protecție a gurii și a nasului, respectiv măști, eșarfe sau fulare. Hotărârea a fost luată în ședința de marți a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea. Decizia se aplică pentru toate persoanele aflate în spațiile publice, deschise sau închise, precum mijloace de transport în comun, instituții publice, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, șantiere, gări, autogări, etc.. Hotărârea CJSU prevede că administratorii și deținătorii locațiilor deschise și închise vor interzice accesul cetățenilor care nu poartă mijloace de protecție a gurii și nasului, afișând în locuri vizibile obligația cetățenilor de a purta mijloace de protecție a nasului și gurii în spațiile publice. De asemenea, administratorii și deținătorii locațiilor deschise și închise vor monta covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrarea în spațiile menționate. Tot ieri, CJSU a hotărât distribuirea unei construcții ușoare din elemente modulate unei persoane din comuna Păunești, care nu are condiții de locuit.

Hotărârea CJSU a fost adoptată la o zi după ce primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, îi ceruse prefectului penelist al județului să adopte o asemenea decizie. Cu experiența situațiilor de urgență gestionate în anii trecuți, primarul Misăilă solicita, într-o scrisoare deschisă, adoptarea în regim de urgență a unei hotărâri prin care „în toate spațiile publice, în toate instituțiile și în toate spațiile comerciale să fie OBLIGATORIE purtarea unei măști medicale de protectie sau, în lipsa acesteia, a unei eșarfe, a unui fular etc..”. „Dragi focșăneni, vă rugăm să respectați aceste reguli, întrucât este vorba în primul rând de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi. Totodată, vă mulțumim pentru modul în care ați introdus aceste reguli în viața și activitatea dumneavoastră de zi cu zi. Și nu în ultimul rând, felicitări, mulțumiri și succes în continuare celor care, zi și noapte, luptă pentru sănătatea unei întregi comunități – militarilor, jandarmilor, polițiștilor și polițistilor locali și mai ales cadrelor medicale! Sunteți EROII noștri și suntem mândri să fim alături de voi!”, a spus marți, primarul Cristi Misăilă.

În scrisoarea deschisă adresată luni prefectului, edilul Focșaniului menționa că Guvernul PNL nu a permis administrațiilor locale să facă achiziții directe de materiale medicale de protecție și dezinfectanți, iar procedurile actuale sunt greoaie și durează foarte mult. „Acesta este motivul REAL pentru care nu putem să împărțim cetățenilor măști, mănuși și dezinfectanți, așa cum consider ca ar fi fost normal să facem! În aceste condiții, așteptăm să dați dovadă de bărbăție și să solicitați public și în scris Guvernului Orban să furnizeze materialele necesare populației pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus”, a afirmat primarul Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here