Primăria Mărășești extinde rețeaua de alimentare cu gaze naturale

0
331

Primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic, a anunțat că societatea Arena Com SRL Focșani va executa lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu gaze naturale a orașului. Vor fi realizate: proiectul tehnic de execuție, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, detalii de execuție, caiete de sarcini, asistență tehnică din partea proiectantului, verificare tehnică proiect și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții menționat mai sus. În cadrul acestui proiect va fi extinsă rețeaua de distribuție gaze naturale pentru străzile: Cuza Vodă, Griviței, Nicolae Bălcescu, Dacia, Magurei, Independenței tronson 1 și 2, Tudor Vladimirescu, Crinului, Răscoala din 1907, Ecaterina Teodoroiu, Carpați, Democrației, 24 ianuarie, Putnei, Muncii, Holdelor, Livezilor, Răzoare, Șoseaua Națională. Valoarea estimată a investiției este de peste un milion de lei.

De remarcat că tot mai multe localități din Vrancea au anunțat că au demarat procedurile pentru racordarea comunelor respective la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Până acum și-au arătat intenția de a racorda locuințele la alimentarea cu gaze naturale, și au demarat și diverse proceduri în acest sens, primarii din Străoane, Bolotești, Golești, Tulnici, Răcoasa, Cîmpuri, Soveja, Cotești, Gugești, Tâmboiești, Dumbrăveni, Bordești, Fitionești, Milcovul, Obrejița, Sihlea, Slobozia Bradului, Gologanu, Vîrteșcoiu, Vulturu dar există interes din partea tuturor administrațiilor locale.

Mai mult, primarul comunei Străoane, Vasile Zbîrciog, a anunțat că luni au început lucrările la sistemul de alimentare cu gaze naturale a localității. Este primul proiect de acest fel care deja intră în faza de execuție a lucrărilor. Lucrările vor fi realizate de societatea Gazmir Iași, în baza unui parteneriat public privat, societatea mai sus amintită urmând să suporte cea mai mare parte din finanțare, în schimbul unui contract de concesiune a sistemului de alimentare cu gaze pentru 49 de ani. Valoarea totală a investiției este de 1,5 milioane de lei, din care societatea Gazmir va suporta aproape un milion de lei.

Asta după ce, la începutul lunii mai 2019, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că la nivelul județului va fi demarat un amplu proiect de realizare a alimentărilor cu gaze. În perioada următoare va fi înființată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară privind alimentarea cu gaze a UAT-urilor, la care vor fi membre localitățile județului Vrancea. „Vom începe și alimentarea localităților județului Vrancea cu gaze naturale. Pentru asta vom constitui în perioada imediat următoare Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, unde vor fi membre localitățile județului Vrancea. Deja am avut discuții aprofundate cu compania Transgaz. O să prelungim conducta de la Focșani spre sudul județului“, a afirmat atunci Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here