ULTIMA ORĂ! FOTO! Trei vrânceni au încălcat măsura carantinei la domiciliu și s-au ales cu dosare penale plus încă 14 zile de carantină în spațiile speciale

0
3303

 

Verificările continuă pe raza județului Vrancea

Polițiștii vrânceni au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, respectiv jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, lucrători din cadrul Poliției Locale, dar și cu sprijinul forțelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale – Garnizoana Focșani.

Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul M.Ap.N. au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ieri, 6 aprilie a.c., autoritățile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1479 de persoane. De asemenea au fost aplicate 213 sancțiuni persoanele care nu au respectat măsurile privind restricţionarea circulaţiei în valoare de 301.100 lei.

Polițiștii au dispus plasarea în carantină instituționalizată, pentru următoarele 14 zile, față de 3 persoane care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu. Totodată acestora le-au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea faptei de zădărnicirea combaterii bolilor.

Reamintim că este interzisă părăsirea spațiului de domiciliu declarat, unde a fost instituită măsura de carantină , cât și contactul fizic cu ceilalți membrii ai familiei, care locuiesc la același domiciliu, pe toată durata perioadei de carantină.
!!! Nerespectarea măsurii de carantină, atrage răspunderea penală prevăzută de dispozițiile art. 352 din Codul Penal :

“ 1.Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
2.Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, daca fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
3.Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de acestă bola, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

De asemenea, persoanele care părăsesc locul declarat în situația instituirii măsurii de carantină, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantină, suportând cheltuielile efectuate în acest sens. Totodată acestea vor răspunde și penal, conform legii.

Reamintim de asemenea, că este interzisă părăsirea locului declarat în situația instituirii măsurii de izolare la domiciliu, iar persoanele care nu respectă condițiile și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi obligate să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile, suportând cheltuielile efectuate. Totodată, va fi dispusă și măsura sancționării contravenționale, conform prevederilor O.G. 1/1999, privind regimul stării de asediu și urgență, cu modificările și completările ulterioare.

Comunicat IPJ Vrancea, 7 aprilie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here