ULTIMA ORĂ! UPDATE! Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi susținute în iulie; anunțuri de ultimă oră ale ministrului Educației

0
1836

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a precizat astăzi că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus si conform măsurilor anunțate de Comitetul național pentru situații de urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactie să fie în siguranță

Probele examenului de Bacalaureat și Evaluare Națională ar putea fi susținute în luna iulie, a mai anunțat ministrul. Programa pentru Evaluarea națională și Bacalureat nu va cuprinde programa din semestrul al doilea. Situația școlară a elevilor se va încheia cu minumum 2 note, la care se adaugă nota din teză, unde este cazul. Subiectele de teză trebuie să includă doar materia studiată până la 11 martie 2020.

Examenul de licență va fi susținut după examenul de Bacalureat.

Măsurile, luate cu consultarea partenerilor educaționali, pot suferi modificări.

UPDATE! Anisie a mai spus că sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

Data reluării cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei. În contextul informațiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea situației de urgență și luarea măsurilor de siguranță, potrivit ministrului.

„Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnologie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizateÎn ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020”, a adăugat ea.

Totodată, AU FOST ANULATE, PRIN ORDIN DE MINISTRU, SIMULĂRILE EXAMENELOR NAȚIONALE, evaluările pentru clasele a doua, a patra și a șasea, precum și olimpiadele si concursurile.

Ministrul Educației a vorbit și despre înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare. Data la care vor începe acestea va fi anunțată după ce va fi stabilită data reluării cursurilor, a precizat ea.

Vom elabora și cadrul normativ pentru activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare”, a spus Anisie.

În învățământul universitar, activitățile se vor desfășura în mediul online, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect. Activitățile care impun interacțiunea față în față vor fi recuperate intensiv după încetarea stării de urgență, a precizat ministrul.

Ea a adăugat că admiterea la ciclul de licență în învățământul universitar se va organiza după bacalaureat, iar admiterea la doctorat sau masterat se va organiza după susținerea examenului de licență sau dizertație.

Toate aceste măsuri pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a mai spus Anisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here