ULTIMA ORĂ! Doi medici specialiști ATI, de la Spitalul Județean, trimiși la spitalul din Adjud; medic infectat la Spitalul Județean, 41 de persoane testate

0
4133

Institutia Prefectului judetul Vrancea a precizat astăzi că doi medici specialiști ATI, de la Spitalul Județean Focșani, au fost trimiși la spitalul din Adjud. De asemenea, au fost prelevate 41 de probe după ce un medic de la Spitalul Județean a fost testat pozitiv la infectatarea cu coronavirus.

„Ca urmare a desemnării Spitalului Municipal Adjud drept spital suport pentru pacienții pozitivi sau suspecți de infectare cu COVID-19, având în vedere Decretul nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență, precum și ordinul Comandantului acțiunii, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență privind stabilirea modului de detașare/delegare a personalului medical și auxiliar pe perioada stării de urgență, prin ordinul prefectului Gheorghiță Berbece se dispune delegarea a doi medici specialiști ATI, de la Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon Focșani la spitalul din Adjud, până la data de 14 aprilie 2020.
De asemenea, vă informăm că în urma anchetei epidemiologice făcute în cazul medicului infectat de la Spitalul Județean, au fost recoltate probe de la 41 de persoane, acestea fiind în lucru”.

Prefectura le cere primarilor să găsească spații destinate persoanelor ce urmează să intre în carantină. „În momentul de față există nouă astfel de locații, dar ne așteptăm ca în perioada următoare să crească numărul cetățenilor întorși acasă, așa că avem nevoie de tot sprijinul”, se arată în comunicatul Prefecturii. Interesant este că, după cum a declarat chiar primarul Cristi Misăilă, edilul șef al municipiului Focșani nu a fost consultat atunci când a fost stabilit centrul de carantină de la Hotelul Unirea. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here