Primarul Elena Gîrneață, scrisoare deschisă către „președinte, guvernanți, Comandamentul de Urgență”: „Veniți de luați lumină”

0
24820

Primarul comunei Slobozia Ciorăști, Elena Gîrneață, a semnat o scrisoare deschisă care este adresată președintelui Klaus Iohannis, guvernanților și Comandamentului pentru Situații de Urgență prin care solicită să fie redeschise bisericile pentru ca ,,toți credincioșii să poată și în acest an să ia Lumina Sfântă a Învierii și să ne bucurăm că Hristos a Înviat!”.

Edilul șef din Slobozia Ciorăști, soție și fiică de preot, tatăl acesteia, părintele Argatu, fiind unul dintre cei mai cunoscuți duhovnici din România, susține că din cele mai vechi timpuri, toți conducătorii îl chemau pe Dumnezeu să-i ajute. În acest sens a dat ca exemplu pe Sf Constantin Cel Mare, care a izbutit cu o armată mică să-l înfrângă pe Mexențiu, croind Sfânta Cruce pe fiecare steag, – Ștefan cel Mare și Sfânt și ceilalți conducători care ridicau biserici la fiecare izbândă și nu plecau la luptă până ce nu se rugau la Dumnezeu. Elena Gîrneață nu i-a uitat nici pe comuniști, care, ,,cu toată ura pentru Dumnezeu, nu au închis bisericile!”.

Primarul Elena Gîrneață spune că avem cu atât mai multe nevoie de biserici și de Dumnezeu mai ales că ,,prin toate aceste nelegiuiri atragem mânia lui Dumnezeu și cât de repede o să simțim și acel cutremur mare despre care vorbea Părintele Arsenie Boca în profețiile sale, unde Bucureștiul va dispărea de pe hartă, iar acest lucru este profețit pentru începutul anului 2020”​.

 

Redăm mai jos integral scrisoarea deschisă semnată de primarul comunei Slobozia Ciorăști, Elena Gîrneață:

„CĂTRE:

PREȘEDINTE, GUVERNANȚI ȘI COMANDAMENTUL DE URGENȚĂ

„VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ!”

          Era și este cea mai frumoasă rugăminte din partea lui Dumnezeu, rostită prin gura preoților noștri cu multă emoție, evlavie și bucurie, deoarece ne strângeam cu toții să luăm din LUMINA SFÂNTĂ pentru a o duce cu mare sfințenie în casele noastre. Astăzi cât de greu este, când glasul preotului va rosti cu lacrimi în ochi “ VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ” și nimeni nu va fi pentru a împartăși această bucurie, dar ce este mai greu pentru noi creștinii va fi când nu vom mai vedea LUMINA SFÂNTĂ în casele noastre, pe mormintele părinților noștri, pe ulițele satului, așa cum era până astăzi. Câtă binecuvântare și bucurie duhovnicească se revărsa asupra omenirii de la Împaratul Slavei până la izbucnirea acestei pandemii care impiedică creștinii să se bucure de binecuvântarea lui Dumnezeu.

          Din cele mai vechi timpuri, toți conducătorii îl chemau pe Dumnezeu să-i ajute și aici ne gândim la:

– Sf Constantin Cel Mare, care a izbutit cu o armată mică să-l înfrângă pe Mexențiu, croind Sfânta Cruce pe fiecare steag;

– Stefan cel Mare și Sfânt și ceilalți conducători care ridicau biserici la fiecare izbândă și nu plecau la luptă până ce nu se rugau la Dumnezeu;

– la aprigii comuniștii care cu toată ura pentru Dumnezeu nu au închis bisericile.

​          Ce se întâmplă oare cu noi? De când ne punem încrederea în oameni și nu în Dumnezeu? Știu că trăim vremuri grele, dar ele sunt făcute de mâna omenească, iar Dumnezeu le îngăduie pentru că le merităm. ​ Cât de tare îl supărăm pe Dumnezeu prin: numărul mare de avorturi (februarie – martie 2020 – 4668), tinerii care astăzi nu mai au nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu, trăind fară Taina Sfintei Căsătorii, familiile căsătorite care se despart mai mult ca niciodată facând păcate împotriva firii, preadesfrânare, homosexualitate – oare trebuia să închidem bisericile și mănăstirile?

          De ce să închidem casa lui Dumnezeu când acum mai mult ca niciodată avem nevoie de mângâieri și vorbe de întărire din partea călugărilor înduhovniciți!? Când sfintele moaște au făcut vreun rău omenirii? Când Sfânta Împărtășanie a îmbolnăvit pe cineva de mii de ani, când se împărtășeau toți cu o singură linguriță?

          Urmăriți în mass-media pe Arhiepiscopul Mihail Jar din Ucraina care ne arată cum copiii bolnavi de SIDA sunt vindecați prin Sfânta Împărtășanie, realizați CU SIDA… dar acest virus?“Ceea ce este cu neputință la om, este cu putință la Dumnezeu!” Prin toate aceste nelegiuiri atragem mânia lui Dumnezeu și cât de repede o să simțim și acel cutremur mare despre care vorbea Părintele Arsenie Boca în profețiile sale, unde Bucureștiul va dispărea de pe hartă, iar acest lucru este profețit pentru începutul anului 2020.

          Nu înteleg de ce oamenii continuă să lucreze în fabrici de confecții în număr foarte mare, merg cu autobuzul, în supermarketuri, în benzinării, iar în biserici NU. De cine vă este frică, când trebuie să avem frică doar de moarte? Aceasta este adevărata înțelepciune!​ Funcțiile vin și pleacă, la fel ca oamenii, dar sufletele vor suferi! Lăsați bisericile deschise așa cum și primul ministru bulgar domnul Boiko Borișov spune “de la această criză numai Dumnezeu ne poate scăpa”.

​          Căutați antidotul pentru COVID – 19 , el există și este Sfânta împărtășanie, dar câți mai suntem vrednici de a o primi? Din măsurile luate nu putem să credem decât că prigoana asupra creștinilor a început, așa că nu ne rămâne decât să rămânem puternici în rugaciune și fără frică în fața morții atâta timp cât îl avem pe Isus Hristos în inimile noastre. Să ne încredem în puterea lui Dumnezeu, acolo unde nu putem noi, poate EL! Trăim vremuri grele și nu știm ce o să urmeze, dar îmi doresc să trecem toți cu bine peste aceasta încercare! Cu dragoste și grijă față de alții, să ne petrecem zilele ce vor veni și cu încrederea că și în acest an vom putea lua Lumina Sfântă a Învierii și să ne bucurăm că: HRISTOS A ÎNVIAT!

          Această scrisoare vine ca un strigăt al creștinilor și mai ales al celor 2.000 de suflete pe care le păstoresc! ​În speranța că ne veți auzi, DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here