FOTO! Liberalilor, amenințați toată presa care a scris de centrul de carantină de la Hotelul Unirea sau doar Monitorul de Vrancea?

0
2346

Sâmbăta trecută, Monitorul de Vrancea publica un articol în care întreba „Care e, pentru PNL, miza financiară a transformării Hotelului Unirea în centru de carantină?”. Liberalii au sărit ca arși și ne-au amenințat cu judecata, MAI-ul și GCS-ul, într-un așa zis drept la replică ce, în realitate, a fost doar o înșiruire de cuvinte jignitoare și amenințări la adresa noastră.

De atunci, subiectul centrului de carantină de la Hotelul Unirea a atras atenția presei naționale.

„Este o încălcare flagrantă a prevederilor art.4 din ordonanţa de Guvern nr 11 din 2020, în care se precizează foarte clar că autorităţile publice locale stabilesc locaţiile pentru carantinarea persoanelor venite din diverse zone afectate cu sprijinul DSP. Ori, eu personal şi nici primăria nu au am fost consultați, când s-a stabilit acea locaţie. A fost o discuţie înainte de starea de urgență, în care s-au stabilit anumite locaţii ce aparţineau de Primăria Focşani. Este vorba despre alte locaţii, nu despre Hotelul Unirea. Ulterior, când numărul de persoane care venea din străinătate şi trebuiau carantinate a crescut mult, domnul director şi DSP au luat decizia, fără să ne consulte”, a declarat Cristi Misăilă, primarul din Focșani, la Antena 3.

Prefectul Gheorghiță Berbece a refuzat să intre în direct la Antena 3, dar a declarat, că primarul ar fi pus la dispoziţie „un centru care fusese adăpost pentru persoanele fără locuinţe, un centru infect care nu putea fi folosit”.

„Fac precizarea că am pus la dispoziţie, am solicitat şi în scris, fără să cunoaştem condiţiile care trebuie să le îndeplinească un asemenea spaţiu de carantină. Ulterior, ni s-a răspuns că este nevoie de camere cu grupuri sanitare individuale, cu maxim două paturi în cameră. Noi avem un centru, fost adăpost de noapte, care a fost, ulterior, reamenajat, dezafectat, care nu mai funcţionează ca centru pentru oamenii străzii, în care îşi desfăşoară activitatea mai multe ONG-uri. Nu cred că este un spaţiu infect”, a spus primarul din Focșani.

„Unirea este un hotel de 2 stele. În acest moment, contractul încheiat între hotel şi DSP este pentru 540 de lei pe noapte, cu tot cu hrană. Am primit telefoane din partea cetăţenilor carantinați în acest hotel şi este îngrozitor ce se întâmplă acolo. Imaginaţi-vă, într-un hotel, să fie un prosop la două persoane, care este tăiat în două şi fiecare persoană foloseşte jumătate de prosop, timp de 14 zile. Nu li se schimbă lenjeria, nu li se face curăţenie. Din ce ştiu, mâncarea este la jumătate de preţ față de cât este stabilit în hotărârea de Guvern. Avem adrese făcute din partea tuturor cetățenilor din centrul Municipiului Focşani. Este o zonă tranzitată, chiar dacă în această perioadă cetăţenii stau în casă. Sunt mulţi care merg la serviciu, trec prin acea zonă şi le este teamă. Cei de acolo ies pe geam, fumează, mănâncă seminţe, scuipă. Un cetăţean a vrut să se arunce de la etajul cinci. Este un întreg scandal acolo. Este păzit de jandarmi şi de poliţie. În schimb, maşinile cu care au venit aceşti cetăţeni sunt lăsate în parcare, nu sunt dezinfectate, nu se ştie cum sunt gestionate deşeurile de cei care stau în acest hotel, dacă sunt preluate sau nu de o firmă specializată”, a declarat Cristi Misăilă, primarul din Focșani.

Informațiile au fost transmise pe dcnews.ro

Astăzi, pe Facebook și în presa locală au apărut fotografii care ar fi fost făcute în camere din Hotelul Unirea.

Tot vă vorbesc de câteva zile de centrul de carantină din mijlocul Focsaniului, de costuri (peste 500 de lei pe zi de cameră), de combinații ( o să vedem care își ia mașină nouă în curând). Primesc azi fotografii din faimosul hotel de o stea și un sfert… Eu am rămas fără cuvinte și nu cred că pot să mai mănânc ceva azi! Așa ne place să aruncăm cu bani pe geam! Pe cine trebuie să „felicit”? 😒”, scrie Flavius Lucian, care postează mai multe fotografii.

Dacă de acolo sunt fotografiile, reflectă condiții îngrozitoare și poate că măcar acum autoritățile se vor hotârî să verifice condițiile de cazare, dacă tot pretinde prefectul penelist că nu împarte „orașul și județul Vrancea în sănătoși și bolnavi, în italieni și romani, în diasporeni și patrioți!”. Oare ce-l face să creadă pe prefectul Berbece că românii din diaspora nu sunt patrioți? Cât despre împărțirea în sănătoși și bolnavi, știam că cei bolnavi trebuie să stea izolați. Sau știe dânsul ceva ce noi nu știm și nu ne spune?

A, și apropo de prefect, mai zice că face tot ce-i stă în putință „deși cu resurse minime” pentru a ieși din această criză epidemiologică. Dar de ce cu resurse minime? Nu vă lăudați voi, liberalii, că de când ați luat puterea, economia merge ca unsă? De ce sunt minime resursele? Ce-ați făcut cu ele? Nu de alta, dar aparat pentru testare a coronavirusului nu a ajuns la DSP Vrancea. De ce n-a fost prefectul în stare să-și convingă șefii de la București să trimită și în județul nostru un asemenea aparat?

Persoane publice și presa au remarcat prețurile foarte mari, față de cele de pe booking, pe care guvernul liberal le plătește și altor hoteluri din țară, transformate în centre de carantină. Unele ca și Hotelul Unirea, nu stăteau deloc bine la capitolul clienți.

Statul condus de guvernarea liberală achită mulți bani hotelurilor pentru cazarea oamenilor aflați în carantină. Hotărârea de guvern prin care au fost stabilite cheltuielile pentru carantină prevede că fiecare persoană trimisă în carantină are alocată o sumă de 230 lei, în care sunt incluse „asigurarea spațiului de locuit, costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora”. Pentru mâncare, papuci și pijamale sunt stabiliți alți 70 de lei de persoană.

Dragoș Bogdan, reprezentantul hotelului, a comentat, într-o postare pe pagina Monitorului de Vrancea:

Le-am pus la dispoziție mâncare (3 mese/zi) si apă potabilă, camere utilate corespunzator (apă caldă, caldură, saltele noi-de cea mai buna calitate, lenjerie curată, schimbată conform normelor metodologice și a criteriilor privind clasificarea pe stele și categorii a structurilor de primire turistice, cu TV și internet. Vă informăm că noi am predat fiecare cameră către verificare DSP, după care nu am mai avut acces în hotel. Conform protocoalelor DSP – nu are NIMENI voie să intre în Hotel sau în camere, în afară de cei de la Direcția de Sănătate Publică, echipați corespunzător pentru a nu se expune și a nu expune pe nimeni nici unui risc. Mâncarea o predăm celor mai sus mentionați, noi nu intrăm in hotel!!!”, a scris Dragoș Bogdan. Și cu serviciile de curățenie și spălătorie, incluse în hotărârea de guvern, cum rămâne? Tot DSP-ul le asigură?!

Nu că ne-am îndoi de spusele domnului Bogdan, dar totuși… pe booking, Hotelul Unirea are nota 6, 3 și asta deoarece a primit 8 pentru locație. Nota pentru curățenie este 5,9, iar pentru confor 5,6. Iată și câteva din cele mai recente recenzii: „Camera prea veche și rece în cameră” (februarie 2020)

Colacul de la wc desfăcut. Dușul ruginit. Parchetul ros. Omletă cu gust de pește. Lipsă frigider. Trăiască PCR! ” (decembrie 2019)

Mobilier vechi, totul scârțîie: pat, ușă. Duhnea a tutun peste tot.Se vede că nu s-a mai investit de foarte multa vreme.Căldura doar dupăh.18.Prosoape vechi, albul nu mai era alb.” (noiembrie 2019)

Dragoș Bogdan nu spune dacă oamenilor aflați în carantină li s-au pus la dispoziție produse de curățenie astfel încât să se poată măcar gospodări singuri. Mai mult, acesta afirmă că a fost solicitat să primească aceste persoane și a răspuns propunerii, dar nu precizează sumele de bani pe care patronii hotelului le încasează în urma contractului încheiat cu statul condus de guvernarea PNL. Asta și în condițiile în care, în ultimii ani, Hotelul Unirea a fost de mai multe ori scos la vânzare, semn că afacerile nu mergeau prea bine.

Desigur, nici peneliștii care ne-au amenințat, nici prefectul penelist, care consideră „ostilă” presa care spune altceva decât ce dictează PNL-ul, nu spun care este valoarea contractului semnat cu patronii Hotelului Unirea. Noi încă așteptăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here