14 societăți comerciale din Focșani, verificate; 13 amenzi date de polițiști

0
5945

În contextul activităților de prevenire, descoperire și combatere a ilegalităților economice specifice stării de urgență din contextul actual, polițiștii au efectuate verificări la mai multe societăți comerciale de pe raza municipiului Focșani.

La data de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalități Economice au desfășurat activități de descoperire și combaterea a ilegalităților economice, privind comerțul ilicit cu dispozitive de protecție și dezinfectanți.

În cadrul acestei activități, au fost verificați 14 operatori economici, iar pentru neregulile descoperite au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în baza Legii 12/1990 R. privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, sancțiuni în valoare totală de 18.000 lei. Totodată, s-a procedat la confiscarea cantității de 67 litri de clor.

De asemenea, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile O.U.G. nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență, mai exact aplicarea de către persoanele juridice a măsurilor stabilite în Ordonanțele Militare emise până în prezent.
Astfel, s-au constatat încălcări ale obligației de a marca zona destinată accesului clienților și suprafața de relații cu publicul/vânzare cu semne vizibile, care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri, motiv pentru care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 140.000 lei.

Polițiștii vor continua în această perioadă activitățile de prevenire, descoperire și de combatere a ilegalităților economice specifice.

Comunicat IPJ Vrancea, 3 aprilie 2020

foto: diez.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here