OFICIAL! 58 de persoane confirmate cu coronavirus în Vrancea; 2610 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu

0
2321

„Grupul de Comunicare Strategică a comunicat următoarele: în Vrancea, sunt 58 de persoane confirmate cu COVID 19, dintre care 2 la Adjud, alte 43 la Spitalul Militar Focșani, ceilalți sunt contacți ai persoanelor confirmate, în marea majoritate de la Spitalul Militar Focșani”, a transmis ieri Prefectura Vrancea.

Aceeași instituție a precizat că în județul Vrancea, în data de 1 aprilie 2020, „sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 2610 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 202 persoane. În cadrul acțiunilor desfășurate de structurile MAI, au fost verificate în ultimele 24 de ore 1700 de persoane, privind modul în care este respectată măsura autoizolării. De asemenea, în urma acțiunilor întreprinse de polițiști, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și reprezentanți ai Poliției Locale, cu sprijinul forțelor militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale- Garnizoana Focșani, au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 232.700 lei, persoanelor care nu au respectat dispozițiile art. 5, alin.1 și art. 3, alin. 2, din Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00”.

Instituția Prefectului Vrancea mai precizează: „Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, recomandările specialiștilor cu privire la măsurile de distanțare socială și de igienă. De asemenea, le recomandă să se informeze doar din surse oficiale. Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”.

Conform informării de ieri, ora 13.00, a Ministerului Afacerilor Interne, până miercuri, 1 aprilie, „pe teritoriul României, au fost confirmate 2.460 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252 au fost declarate vindecate și externate (84 la București, 56 la Timiș, 26 la Iași, 21 la Caraș-Severin, 12 la Constanța, 20 la Prahova, 8 la Dolj, 5 la Brașov, 8 la Cluj, 5 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș). Totodată, până acum, 85 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Oradea, Ialomița, Bihor și Mureș, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 215 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 57 de pacienți, dintre care 34 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.218 de persoane. Alte 119.218 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 26.609 teste.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here