În plină epidemie de coronavirus, PNL are o grijă: să schimbe șefii de instituții; a venit rândul Ocolului Silvic Focșani

0
3613

În plină epidemie de coronavirus, care a blocat practic România, liberalii vrânceni au o grijă, schimbarea șefilor de instituții deconcentrate și numirea în aceste funcții a unor liberali, lipitori de afișe și cotizanți ai campaniilor electorale. Ieri, liberalii vrânceni l-au schimbat pe șeful Ocolului Silvic Focșani, Ionuț Duță. În locul acestuia a fost numit Petrică Tudosă, o cunoștință mai veche a vrâncenilor, fost pedelist de frunte, fost director al Direcției Silvice Focșani în perioada guvernării PDL și devenit, mai nou, penelist. De altfel, Tudose nu a ezitat să susțină și să facă campanie electorală pentru PNL în ultimii ani și în ultima perioadă.

În aceste zile, liberalii vrânceni fac presiuni și pentru schimbarea directorului Direcției Silvice Focșani, Lucian Zamfir, în locul căruia ar urma să fie numit director cu delegație Victor Dumitru. Acesta a fost șef al Ocolului Silvic Focșani tot în perioada guvernării PDL și este bun prieten cu Petrică Tudosă. Sunt două nume cunoscute, chiar ultracunoscute de pe vremea PDL-ului. Este vorba de aceleași persoane care au ținut capul de afiș al unor scandaluri privind retrocedările de păduri și terenuri, dar și alte ,,business-uri” asupra cărora vom reveni.

Conform surselor noastre, presiunile făcute de liberalii Toma, Ștefan &Co. pe la diversele instituții ale statului pentru a efectua schimbările cerute de ei, i-au exasperat pe liberalii de la centru, care le-au transmis celor doi că mai bine s-ar ocupa de rezolvarea problemelor locale legate de epidemia de coronavirus. Acest caz este încă un exemplu al nepotismului și numirii pe criterii strict politice a tot felul de „neamuri și nemurele“, politică instaurată de PNL la nivelul administrației centrale și instituțiilor publice deconcentrate, de când se află la putere. Liberalii au fost mai preocupați să-și pună oamenii în funcții cheie, plătiții cu salarii generoase, decât să ia măsuri pentru creșterea nivelului de trai al românilor. Ca să nu mai spunem de lipsa de măsuri pentru prevenirea și răspândirea cazurilor de coronavirus, preocupați fiind să ceară alegeri anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here