ULTIMA ORĂ! UPDATE! Angajat al DSP Vrancea, prins cu alcoolemie de 1,01 gr/l; el a făcut scandal cu polițiștii în fața centrului de carantină de la Hotelul Unirea

0
3618

Un asistent din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a fost surprins marți noapte în stare de ebrietate în zona centrului de carantină de la Hotelul Unirea. Acesta a fost depistat de un polițist care, deranjat de comportamentul bărbatului, și-a chemat prin stație colegii de la Poliția Rutieră, care l-au pus să sufle în alcooltest. Angajatul DSP ajunsese la locul incidentului cu mașina. Rezultatul testării a indicat o alcoolemie de 1,01 gr/l alcool pur în aerul expirat, iar polițiștii i-au întocmit dosar penal.

Incidentul a fost făcut public de polițist pe pagina sa de facebook: „31 martie 2020. Ora 23.45. Sînt în tură de aproape 4 ore, asta dacă nu pun în calcul faptul că am venit puțin mai devreme, m-a rugat colegul să îl schimb la 19.30, azi e ziua soției sale. Sînt la hotelul Unirea, unde este punct de carantină. Este liniște. Eu și colegul de la jandarmi stăm echipați cu mănuși și măști și ne omoară plictiseala. Mai bine plictiseala decît… Ora 23.50. În fața centrului apare o mașină. Se dă jos un nene și ne întreabă dacă știu ce este în hotel. Rămînem blocați. Explicăm omului ce și cum, dar omul nu este mulțumit. Ne tot scoate o legitimație de la DSP și o tot flutură în fața noastră de zici că este Mancuso de la FBI (un serial mai vechi pentru necunoscători). Ne reproșează că ar fi trebuit să intrăm în incintă și să știm dacă oamenii sînt mulțumiți, dacă au nevoie de ceva, dacă interacționează între ei. Explicăm omului că nu avem cum să intrăm, dar se vede că nu înțelege. Ne întreabă de vreo 6 ori dacă intră sau iese cineva. Nu de alta, dar nu pricepe. Tot scoate legitimația. Nu are mască, nu are mănuși de protecție, dar are legitimație. Ne tot întreabă de o cheie și o tot cere. Cheia se dă doar medicilor în cazul în care mai este adus cineva în carantină. Nu pricepe. În plus, ne spune că sîntem în subordinea lui și trebuie să dăm concursul. Tot vine în fața noastră iar noi tot căutăm cei 2 metri. Scoate iar legitimația. Consider că spectacolul durează prea mult (5 minute, dar am văzut și filme care durau mai puțin). Dau prin stație și vin colegii. I se pune și fiola. 1,01 la mie în aer expirat. Este dus la spital. 1 aprilie 2020. Ora 00.20. Eu și colegul ne închinăm cu 4 mîini.”, a scris polițistul, pe Facebook.

Agent principal de poliție Lidia Brașoveanu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Vrancea, a precizat: „La data de 31 martie, anul curent, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani au depistat un bărbat de 44 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Unirii, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. A fost testat cu apatatul alcooltest, rezultatul indicând o concentrație de 1,01mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.”

Comportamentul asistentului și faptul că acesta, deși se afla în timpul său liber, a făcut uz de legitimația de serviciu, va fi discutat în Comisia de Disciplină a DSP Vrancea, care va lua și măsuri împotriva angajatului respectiv.

Între timp, polițistul a șters postarea de pe pagina sa de Facebook

UPDATE!  „Referitor la articolele din presa locală despre angajatul Direcției de Sănătate Publică implicat într-un schimb de replici cu polițiștii care asigură paza unui centru de carantină, vă informăm că acesta se afla în afara orelor de lucru și nu are atribuții specifice față de acest obiectiv. Comisia de disciplină a DSP s-a autosesizat și a început cercetările în acest caz.

Menționăm că Poliția Municipiului Focșani a comunicat că la data de 31 martie a.c., polițiștii au depistat un bărbat de 44 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Unirii, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o concentrație de 1, 01 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.” – Comunicat Instituția Prefectului, județul Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here