GALERIE FOTO: Mobilitate Erasmus+ pentru profesorii de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărășești

0
249
sdr

La începutul lunii martie s-a desfășurat în Spania, la Barcelona, a doua mobilitate din Proiectul Erasmus+ K1 Profesori pregătiți – elevi prezenți: investim pentru prevenirea și stoparea abandonului școlar”, implementat de Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești. Durata proiectului este de 18 luni (1 iunie 2019 – 30 noiembrie 2020), iar bugetul alocat pentru derularea tuturor acțiunilor de formare profesională fiind de 22.260 Euro.

Acest proiect constă în două mobilități, prima în capitala Finlandei – Helsinki (ce a avut loc în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2019) și cea de-a doua în Barcelona – Spania, scopul acestora fiind formarea profesională a opt cadre didactice privind diminuarea absenteismului și prevenirea abandonului școlar, câte patru profesori pentru fiecare deplasare.

Furnizorul de formare în cadrul mobilității care s-a desfășurat la Barcelona a fost ITEACH ITL INSTITUTE, avându-l formator pe Kirill N. Babichenko, absolvent în drepturile omului la Universitatea Harvard, Cambridge, USA. Cursul „Preventing Early School Dropout – A Challenge for Every Teacher” a început pe 9 martie, având printre participanți 4 cadre didactice de la liceu: Anghel Lavinia, Zaharia Anamaria, Lupu Dana și Dragomir Alina – managerul proiectului, și reprezentanți de la școli din Germania și Slovenia.

Pe parcursul mobilității participanții au desfășurat activități diferite prin care au abordat subiecte ca: părăsirea timpurie a școlii (concept, obiective UE, cauze, dilemele elevilor), consolidarea stimei de sine a elevilor, legătura dintre migrație și părăsirea timpurie a școlii, bune practici privind diminuarea absenteismului utilizate în UE, SUA și Asia, exerciții practice pentru îmbunătățirea stilului de predare.Cursul a fost un excelent prilej pentru cadrele didactice participante de a dobândi și aprofunda informaţii privind metode și tehnici creative care ar putea fi aplicate cu succes atât la nivel gimnazial, cât și liceal.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here