ULTIMA ORĂ! Vreme deosebit de rece în următoarele zile, COD GALBEN de ninsori și viscol la munte!

0
517

Administraţia Naţională de Meteorologie a lansat o informare meteo, valabilă în perioada 30 martie ora 22:00 – 02 aprilie ora 10:00, de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi brumă.
Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an.
De asemenea, potrivit ANM, în perioada 30 martie, ora 22:00 – 01 aprilie, ora 10:00, se vor semnala ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 30 martie, ora 22 – 02 aprilie, ora 10;
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului, brumă;
Zone afectate: conform textului;

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig.

În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.

Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (01 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă.

În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.
Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60…70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50…60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 martie, ora 22:00 – 01 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă local consistent, temporar viscol în zona montană înaltă;
Zone afectate: conform hărții și textului

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent.

În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65…75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie).

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor,
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

sursă foto și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here