Transporturi de lemne verificate în urma unei postări pe facebook; o firmă din Tulnici prinsă că transporta lemn fără acte de proveniență!

0
2044

Precizare

Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public în data de 28 martie a.c., pe o rețea de socializare, prin care se aducea la cunoștința publicului, faptul că în cursul aceleiași zile, s-ar fi realizat două posibile transporturi ilegale de materiale lemnoase, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au efectuat verificări, stabilind următoarele:

Cele două transporturi de materiale lemnoase au fost realizate la data de 28 martie a.c., în baza unor avize emise de operatori economici de pe raza județului Vrancea, ce au fost implementate în aplicația Wood Traking, avize aflate în termenul de valabilitate.

Astfel, s-a stabilit că transportul de material lemnos efectuat cu unul dintre cele două autovehicule, s-a realizat în baza unui aviz de însoţire secundar, emis de o societate din orașul Odobeşti, pentru o cantitate de lemn foc fag, cu punct de descărcare localitatea Slobozia, judeţul Ialomiţa.

De asemenea, pentru cea de-a doua autoutilitară s-a constatat că a fost emis un aviz de însoţire secundar de către o societate din comuna Tulnici, din 27 martie a.c., cu punct de descărcare comuna Grădina, judeţul Constanţa.

Pe parcursul verificărilor realizate la societatea din Tulnici, s-a constatat că operatorul economic a expediat din depozit o cantitate de lemn foc fag, cu aviz de însoţire din data de 28 martie a.c.., din care nu rezultă provenienţa legală.

În cauză, s-a procedat la sancționarea contravențională a societății pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 171/2010 rep., cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă, totodată, măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de 3,01 mc lemn foc fag, în cuantum de 508,69 lei,

Comunicat IPJ Vrancea, 30 martie 2020


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here