Rezultatele anchetei în cazul copilului din Urechești, OMORÂT de prietenul lui de 15 ani

0
20282

Un băiat de 9 ani și 7 luni din comuna Urecheşti, care duminica trecută a plecat de acasă şi a fost găsit decedat joi seara, într-o baltă la Oreavu, comuna Gugeşti, a fost omorât. Cel care i-a pus capăt zilelor este un băiat de 15 ani, din comuna Popeşti.

Din anchetă a rezultat că fapta ar fi fost comisă în după-amiaza zilei de 22 martie a.c, dată la care copilul a şi plecat de la domiciliul său. Potrivit informaţiilor obţinute de la anchetatori, cei doi băieţi, care erau prieteni de aproximativ un an, după cum a declarat inculpatul, au stabilit să se întâlnească în ziua respectivă şi după ce s-au văzut au plecat împreună către Oreavu. Ajunşi în apropierea bălţii în care a şi fost găsit decedat copilul, acesta din urmă i-a cerut inculpatului telefonul. Pentru că la un moment dat aparatul s-a blocat, micuţul s-ar fi supărat şi l-ar fi trântit pe adolescent. De aici a început cearta între cei doi prieteni. Cel mare l-a lovit pe cel mic cu pumnii peste corp şi faţă. De asemenea, copiii au aruncat cu pietre unul în celălalt, una dintre acestea nimerindu-l pe cel mic în cap. După loviturile aplicate, inculpatul şi-a împins prietenul în apă, cel mic înecându-se.

După altercaţie, inculpatul a luat telefonul victimei, care era jos şi a plecat, fără să anunţe pe cineva despre cele petrecute şi fără să-şi ajute victima. A stat liniştit câteva zile până când trupul neînsufleţit al copilului de 9 ani a fost găsit. Deşi iniţial nu s-a crezut că este vorba de o crimă, ancheta a scos la iveală contrariul. Astfel, vineri, după ce a fost audiat, inculpatul, care a şi recunoscut comiterea faptei, a fost reţinut. „A fost dispusă reţinerea minorului pentru 24 de ore, urmând să fie propus pentru arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi furt”, ne-a declarat procurorul Săndica Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Reamintim că în data de 25 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unul copil de 9 ani şi 7 luni, din comuna Urecheşti. Conform informaţiilor oferite de poliţişti, copilul a plecat de acasă în data de 22 martie a.c, în jurul orei 15.00. Sesizarea cu privire la dispariţia lui a fost făcută după trei zile. Polițiștii au început să îl caute. Din păcate a fost găsit fără viaţă în seara zilei de joi.

Adina Lăscan, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ne-a spus vineri că „specialiști din cadrul DGASPC Vrancea au participat în cursul zilei de astăzi la audierea principalului suspect. Urmează să colaborăm în continuare cu autoritățile abilitate, respectând atribuțiile legale, în vedere clarificării împrejurărilor care au stat la baza acestui eveniment.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here