Enoriași polonezi se vor putea confesa ”drive in” pentru a evita contaminarea

0
64
A priest stands inside Church of the Assumption of the Virgin Mary and of St. Joseph visually deserted, amid coronavirus disease (COVID-19) concerns, in Warsaw, Poland March 15, 2020. Jedrzej Nowicki/ Agencja Gazeta via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. POLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN POLAND.

Un preot paroh din vestul Poloniei a decis să le ofere enoriaşilor săi posibilitatea de a se confesa înaintea sărbătorii Paştelui fără a coborî din maşinile lor, el însuşi aflându-se în maşină, cu respectarea distanţei de cel puţin 1,5 metri, pentru a evita contaminarea, cu geamul lăsat în jos, informează joi AFP.

Preotul Adam Pawlowski, paroh la Rogalin, în regiunea Poznan, a declarat pentru AFP că a fixat deja primele astfel de întâlniri cu enoriaşi. El susţine că urmează astfel exemplul preoţilor catolici americani

Polonia este o ţară majoritar catolică şi numeroşi credincioşi se împărtăşesc înaintea sărbătorii Paştelui.

În contextul pandemiei actuale, Episcopatul Poloniei a reamintit că o confesiune prin telefon sau pe internet nu este valabilă, adăugând totodată că aceasta este autorizată în alt loc decât biserica şi confesionalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here