ULTIMA ORĂ! Spitalul județean: Rușine, Ziarul de Vrancea! Stați izolați și aruncați cu noroi în cei care luptă în prima linie

0
16203

 

RUSINE ZIARUL DE VRANCEA!

RUȘINE pentru că dintr-o antipatie evidentă față de conducerea spitalului, (la o simplă căutare pe Google se poate vedea cu ușurință că nu există articol despre spital fără să fi strecurat măcar o invectivă la adresa managerului) și probabil din lipsă de ocupație, nu faceți decât să dezinformați publicul.
RUȘINE cu atât mai mult cu cât trăim vremuri grele în care spitalul este frontul principal de luptă, iar voi, în loc să ajutați, aruncați cu noroi!
Dacă tot căutați toată ziua prin achiziițiile spitalului (ceea ce este un lucru bun, toate achizițiile sunt publice și accesibile oricui dorește să le vadă), de ce nu scrieți despre ceea ce cu adevarat se întâmplă în zilele astea? De ce nu spuneți adevarul vrâncenilor și încercați să dezinformați voit, vrând să creați impresia că spitalul nu se preocupă și nu se zbate să asigure cele necesare în vreme de criză?
Vă spunem noi, dragi cetățeni, că la o simplă căutare, o să găsiți zecile de accesari ale spitalului în SICAP-SEAP, din ultimele două luni, pentru achiziția de măști chirurgicale, măști cu filtru de protecție ridicată, combinezoane, ochelari, vizete, capeline, biocide etc.
Pentru o informare corectă a cetațenilor, vă precizăm că pentru luna martie, secțile au primit echipamente și biocid suplimentar față de o lună normală, iar secțile implicate în combaterea COVID-19 au primit permanent echipament specific.
Acum, spitalul are stoc de câteva mii de măști chirurgicale, măști cu filtru de protecție, combinezoane , ochelari, vizete, capeline, biocid, dar continuăm să achiziționăm și să ne mărim cât de mult stocurile pentru săptămânile urmatoare, când se preconizează că valul de îmbolnăviri va crește și atunci consumul va fi enorm.
Am reușit și am finalizat zilele acestea, achiziția de 15.000 măști chirurgicale, o parte au fost livrate, o parte urmează să fie livrată săptămâna viitoare și a 1000 de combinezoane. În câteva zile, în funcție de postarea în SICAP,  finalizăm altă achiziție de 5.000 de combinezoane.

FOARTE IMPORTANT este că am reușit și am achiziționat 40 de concentratoare de oxigen, în spital existând deja 32 de astfel de aparate.
Am achiziționat de asemenea 40 de paturi cu saltele și noptiere pentru a reloca secțiile din pavilionul Boli Infecțioase în Pavilionul Central, pentru a putea asigura, bolnavilor de Covit-19, 150 de paturi, pentru început.

DA, se muncește enorm zi și noapte, DA alergăm între videoconferințe și munca în teren , DA suntem conștienți că boala nu va alege, DA mulți dintre noi ne vom izola departe de familii și vom sta aici permanent să luptam împotriva bolii, în frunte cu managerul.
Toate acestea presupun eforturi supraomenești atât fizice cât și psihice.

V-ați legat de o sumă modestă, aproximativ 800 de lei, din care s-au cumpărat lucruri pentru terapie ocupațională, necesare bolnavilor psihiatrici, cu spitalizare foarte lungă. Și, dacă tot ați scris, de ce nu ați preluat corect informația, să spuneți oamenilor că banii sunt ai Programului Naþional de Sănătate Mintală, pentru pacienții cronici psihici, care stau în spital până la 60 de zile și care au obligatoriu nevoie de terapie ocupațională. Sau, după părerea dumneavoastră, aceștia sunt pacienți de care nu trebuie să ne mai ocupăm? Precizăm pentru necunoscatori că nu poți cheltui banii din programele de sănătate altfel decât strict pentru ceea ce sunt destinați, în cazul de față terapie ocupațională.

RUȘINE! RUȘINE! RUȘINE! Ziarul de Vrancea care, în timp ce stați izolați, departe de pericol, aruncați cu noroi de la distanță în noi, cei care luptăm în prima linie pentru cetățeni!
Poate că în timpurile astea, instanțele de judecată lucreaza greu și încet, dar noi avem încredere și răbdare! Pâna la urmă ne vor face dreptate!

Comunicat de presă, Spitalul Județean Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here