ULTIMA ORĂ! În atenția ,,lătrăilor de la PNL Vrancea”! Consiliul Județean va aloca 11 milioane lei pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 în Vrancea

0
3741

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a remis presei un comunicat în care arată că „lătrăii PNL” încearcă să distragă atenția opiniei publice de la lucrurile cu adevărat importante, prin crearea unor diversiuni conform cărora Consiliul Județean Vrancea nu face nimic pentru combaterea epidemiei de coronavirus. În realitate, susține președintele Marian Oprișan, Consiliul Județean este implicat în majoritatea acțiunilor de achiziționare de aparatură și materiale sanitare necesare în combaterea și diminuarea epidemiei de coronavirus.

Marian Oprișan a mai anunțat că administrația județeană va convoca o ședință de urgență pentru a aloca suma de 11 milioane lei pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 în Vrancea. În schimb, liberalii nu fac nimic concret, iar acțiunile lor pun în pericol cetățenii, dând în acest sens ca exemplu decizia prefectul Județului Vrancea care a decis, pe ascuns, să transfere în municipiul Focșani, într-un hotel din centrul orașului, persoane aflate în carantină care nici măcar nu au domiciliul în municipiul de pe Milcov.
Redăm mai jos integral comunicatul de presă al președeintelui Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan:

„Pentru a nu știu câta oară, lătrăii de la PNL Vrancea încearcă să distragă atenția opiniei publice de la lucrurile cu adevărat importante prin crearea unor diversiuni gen – Consiliul Județean Vrancea nu face și nu drege!
Înainte de a le explica acestor domni ce face Consiliul Județean Vrancea pentru limitarea efectelor COVID-19 în județul nostru, aș vrea să fac o precizare pentru cetățeni! Îmi cer scuze că în astfel de momente intru într-o polemică politică, știu că pe dumneavoastră nu vă interesează astfel de subiecte în aceste momente, dar nu vreau să las lucrurile neexplicate pentru ca dumneavoastră să nu fiți tentați să le credeți!
Astăzi, când lătrăii de la PNL solicitau câte în lună și în stele Consiliului Județean Vrancea, în România și în Vrancea se întâmplau următoarele:

 

•Ministrul sănătății Victor Costache a demisionat! Căpitanul, cel care conducea ”barca” sănătății, a dat bir cu fugiții! Nici nu a așteptat să ia prea multă apă la bord ”barca”, ci a ales să se salveze printre primii! Colegii domniei sale din PNL Vrancea ne dau însă nouă lecții!

• Prefectul Județului Vrancea a decis, pe ascuns, să transfere în municipiul Focșani, într-un hotel din centrul orașului, persoane aflate în carantină care nici măcar nu au domiciliul în municipiul Focșani! Prefectul, fost lipitor de afișe la PNL, vrea să transforme Focșaniul într-un centru de carantină, punând în pericol sănătatea tuturor focșănenilor! Colegii domniei sale din PNL ne dau însă nouă lecții!

• La Spitalul de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din Focșani, liberalii au convocat chiar astăzi un Consiliu de Administrație unde îl doreau prezent și pe directorul instituției care este de câteva ori pe zi în videoconferință cu ministerul sănătății și atunci când nu este în videoconferință trebuie să gestioneze sutele de probleme care apar în această perioadă! Revoltați că nu a fost prezent la încă o ședință administrativă și a ales să facă lucruri în vederea pregătirii spitalului pentru epidemia de coronavirus, liberalii, prin vocea medicului Dragoș Cozma, un alt lipitor de afișe PNL, se vaită că Mândrilă nu le-a pus la dispoziție nu știu ce sală de ședințe! Pe bune? Voi chiar nu aveți bun simț? Voi chiar nici acum, în cel de-al 13-lea ceas nu încetați să fiți ticăloși? Vă stă Mândrilă în gât și în plină epidemie când Spitalul Militar este închis și medicii de acolo sunt testați pozitiv COVID-19? De unde aveți atâta ură și nemernicie?

• Ziarul de Vrancea, acel ziar care pozează în independent când critică Consiliul Județean sau PSD, el fiind, de fapt, coada de topor a PNL Vrancea, aruncă cu noroi de la primele ore ale dimineții tot în Spitalul Județean de Urgență legându-se de o achiziție de doi lei, fără să scrie nimic de faptul că acest spital hulit, care a rămas singur să lupte cu epidemia de coronavirus, a reușit să achiziționeze 15.000 măști chirurgicale, 1.000 combinezoane și 40 de concentratoare de oxigen, dispozitive atât de necesare în tratarea cazurilor medii și grave care ar putea ajunge la spital. Și în acest caz, liberalii ne dau nouă lecții!

 

Iată doar patru exemple de acțiuni ale PNL, de o gravitate maximă, care s-au întâmplat astăzi, în doar câteva ore! Lista cu nenorocirile PNL este mult, mult mai lungă!
Să nu uităm că din octombrie 2019 PNL conduce Guvernul României! Este ceea ce și-au dorit cel mai mult! Să conducă! Epidemia de coronavirus a izbucnit în China în preajma sărbătorilor de iarnă.

Au trecut sărbătorile, a venit ianuarie 2020! Guvernul României avea obligația să verifice stocurile de materiale de protecție, să demareze achiziții și să se pregătească pentru ceea ce știau că va urma! Nu au făcut nimic! Costache lucra la un proiect de lege prin care dădea bani spitalului privat la care era angajat, iar Ludovic Orban, primul ministru al României, își punea sponsorii de partid în funcții, în Guvern!

A venit luna februarie! Ce făceau liberalii din Guvernul României? Continuau ”liberalizarea” României! Dădeau afară toți directorii de instituții ca să își pună lipitorii lor de afiș! Asta făceau și în Vrancea unde ministrul Grindă și-a pus în funcții publice toate rubedeniile! A învățat de la socrul lui de tristă amintire, fostul primar Nicolae Lățcan, celebru pentru că își angaja rudele pe la SCCM sau primărie! O să vă întrebați dacă în toată această perioadă au fost interesați de cum merg lucrurile la spital sau în alte locuri!? Nici pomeneală! Erau interesați doar să își pună în funcții clientela și îl trimiteau pe prefect în verificare prin instituții să vadă dacă directorii au sau nu bască!

A venit și luna martie! În lume deja epidemia era în plină expansiune! Ce făceau Orban&Co? Se pregăteau de anticipate! Cum ”lupta” Guvernul României cu epidemia de coronavirus? În nici un fel! Liberalii ne convingeau pe noi să facem anticipate!
A venit și mijlocul lunii martie! În România au apărut primele cazuri de coronavirus și Florin Cîțu, propunerea de prim-ministru și-a depus mandatul când a realizat ce e groasă și e nevoie de competențe în domeniu! Ce a făcut Guvernul României pentru a lupta cu epidemia de COVID-19 la mijlocul lunii martie? Mai nimic! A început să se dezmeticească și să vadă ce este de făcut….iar PNL Vrancea ne dă lecții nouă!

La final vreau să le transmit cetățenilor județului Vrancea că vom convoca o ședință de urgență pentru a aloca suma de 11 milioane lei (110 miliarde RON) pentru diminuarea epidemiei de COVID-19 în Vrancea. Cu acești bani vom plăti materialele și echipamentele contractate deja de Spitalul Județean, dar vom achiziționa și alte aparate și materiale de protecție necesare.

Facem toate aceste lucruri în ciuda faptului că Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani nu se află în administrarea Consiliului Județean Vrancea! Spitalul este la Ministerul Sănătății pentru că liberalii din Vrancea s-au opus să fie transferat către Consiliul Județean! Și astăzi, cu un tupeu ieșit din comun, ne dau lecții și ne cer socoteală!

Dar, Consiliul Județean Vrancea face mai mult de atât! Centrul Special ”Elena Doamna” va fi pus la dispoziția cadrelor medicale atunci când acestea vor avea nevoie să rămână peste noapte în Focșani.

Nu în ultimul rând, prin intermediul Direcției Generale de Protecție a Copilului și Asistență Socială, în strânsă colaborare cu primăriile din județ, sprijinim persoanele de peste 65 ani care sunt în nevoie.
În al 13-lea ceas fac un apel la primul-ministru Ludovic Orban, președintele PNL, să își tempereze politrucii din județe, să termine cu lătratul și cu atitudinile dictatoriale! Noi, cu toții, avem obligația să punem sănătatea românilor, pe primul loc, nu să ne pierdem timpul cu lupte sterile care nu ajută pe nimeni cu absolut nimic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here