Cadre medicale din Spitalul Militar și Spitalul județean, infectate sau suspecte de infectare cu coronavirus; Spitalul Militar închis 2 zile, pacienții externați

0
4278

Ministerul Apărării Naționale a confirmat ieri oficial informațiile ajunse pe surse la presa locală, informații care făceau referire la infectarea cu coronavirus a doi angajați ai Spitalului Militar Focșani.

„Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar. În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului”, se arată în comunicatul Biroului de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Surse neoficiale ne-au spus că cele două persoane infectate sunt un medic și o infirmieră. Angajații Spitalului Militar ar fi ajuns la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, acolo unde sunt testați toți pacienții din Vrancea. Mai mult, televiziunea Antena 3 a transmis ieri că la Spitalul Militar Focșani ar fi infectate 19 cadre medicale și personal medical auxiliar.

Pe de altă parte, în lipsa unor informații oficiale de la autorități, am aflat din surse neoficiale că un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului județean Focșani ar fi suspect de infectarea cu coronavirus, iar un pacient, militar, de 35 de ani, internat la Spitalul județean, ar fi fost confirmat deja, fiind în stare destul de gravă. Surse neoficiale spun că pacientul a luat contact cu multă lume, după ce ar fi fost trimis de la secția de boli infecțioase la medicul de familie, pentru bilet de trimitere, el prezentând primele simptome la jumătatea lunii martie.

Din păcate, nu există informații oficiale, nimeni de la nivelul instituțiilor implicate sau al Prefecturii Vrancea, care se presupune că este voce unică, nu comunică cu presa. Explicația este că „informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”.

Pe pagina de Facebook a apărut ieri următoarea informație: „Astăzi, în sala de conferințe a Instituției Prefectului, a avut loc o videoconferință organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență, la care au participat prefectul Gheorghiță Berbece și managerii de spitale de pe raza județului Vrancea, ce a avut drept scop implementarea măsurilor legate de prevenirea și combaterea COVID-19”. Care sunt însă aceste măsuri? Ieri, foarte mulți oameni vorbeau în Focșani de la primele ore ale dimineții despre situația din spitalele focșănene, dar autoritățile au tăcut mâlc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here