Marian Oprișan: Trebuie să protejăm personalul medical și locurile de muncă! Industria textilă se află în mare pericol!

0
5230

Marian Oprișan, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și al Consiliului Județean Vrancea solicită prim-ministrului Ludovic Orban și ministrului Sănătății Victor Costache să dispună Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România să elaboreze o procedură simplificată prin care orice companie din România care produce echipamente de protecție necesare în lupta cu COVID-19 să fie acreditată în maxim 48 ore. ,,Pentru a putea limita epidemia de coronavirus avem nevoie de cât mai multe echipamente de protecție și mă refer aici atât la măști de protecție cât și la combinezoane de protecție, botine, mănuși etc. Toate aceste echipamente pot fi produse la ora actuală în România, dar nu pot fi achiziționate de spitale sau alte instituții publice deoarece toate acestea trebuie acreditate de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, înainte de a fi introduse pe piață. Din aceste considerente solicit prim-ministrului Ludovic Orban și ministrului sănătății Victor Costache să dispună Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România să elaboreze o procedură simplificată prin care orice companie din România care produce echipamente de protecție necesare în lupta cu COVID-19 să fie acreditată în maxim 48 ore. Trebuie să protejăm personalul medical și trebuie să facem acest lucru cât mai repede! Nu ne putem permite să asistăm la îmbolnăvirea medicilor fără a face nimic”, a precizat Marian Oprișan.

Președintele UNCJR susține că trebuie protejate și locurile de muncă, precizând că industria textilă, al doilea cel mai mare exportator din România, se află în mare pericol. ,,Trebuie să protejăm, pe de altă parte, locurile de muncă! În România industria textilă – al doilea cel mai mare exportator – se află în mare pericol! Marile companii de fashion din Europa au închis lanțurile de magazine și au retras toate comenzile plasate. În acest moment toate fabricile de confecții se pregătesc să închidă porțile și își concediază angajații! Pentru România producerea de echipamente de protecție necesare luptei cu epidemia de COVID-19 este o obligație din aceste două motive: protejarea cadrelor medicale din spitale și a celorlalți angajați care se află în primele linii (polițiști, soldați, jandarmi, paramedici, pompieri militari, polițiști locali etc); protejarea locurilor de muncă din industria textilă”, a susținut Marian Oprișan.

Acesta și-a arătat încrederea că ministrul Sănătății va dispune o procedură simplificată în vederea acreditării echipamentelor de protecție. ,,Am încredere că ministrul Sănătății va dispune Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România să afișeze cât mai curând pe pagina de internet procedura simplificată și documentele aferente, în vederea acreditării echipamentelor de protecție. Cred, în același timp, că oamenii de afaceri din industria textilă vor înțelege că trebuie să se ralieze efortului nostru comun de combatere a coronavirusului și vor demara, cât mai curând, producția de echipamente de protecție românești!”, a încheiat Marian Oprișan, președintele UNCJR și al Consiliului Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here