GALERIE FOTO: Atletism – Claudia Prisecaru și-a întrerupt pregătirea la Lotul Național!

0
107
  • Federația Română de Atletism a suspendat cantonamentele și pregătirea centralizată

Federația Română de Atletism a anunțat într-un comunicat din 22 martie, că ”în contextul noilor măsuri de prevenţie şi securitate abordate de Guvernul României prin ordonanţa militară nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19 … decide suspendarea tuturor competițiilor până în data de 3 mai (spiriduşi, C4, C3, C2, C1, J3, J2, J1, T, S, M). În funcţie de măsurile luate de autorităţi la acea dată, acest termen poate fi prelungit până la o dată ce va fi comunicată ulterior”.

Federaţia Română de Atletism mai anunțat toţi sportivii de lot olimpic şi naţional NU se mai află în acest moment în cantonament şi pregătire centralizată”. Recomandă însă cu tărie cluburilor care au sportivi de înaltă performanţă să păstreze o legătură strânsă cu aceştia, să îi monitorizeze şi să îi sfătuiască în legătură cu toate aspectele ridicate de măsurile de autoizolare recomandate/impuse de Guvernul României. Lotul olimpic își desfășoară activitatea descentralizat „individual” la locațiile stabilite de către antrenor şi sportiv. Comunicarea dintre FRA şi sportivi se face continuu, cu respectarea măsurilor de prevenție comunicate de Guvernul României.

În aceste condiții, atleta Claudia Prisecaru, de la CSM Focșani 2007, care se afla în pregătire centralizată la Băile Felix, cu Lotul Național în vederea îndeplinirii condițiilor pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a revenit acasă, la Focșani, duminică, 22 martie. Claudia, cu care am vorbit ieri, mi-a spus că are stabilit de antrenorul ei, profesorul Cristian Orza, un program de pregătire individuală care presupune alergări pe stadionul Milcovul. Face pregătire și în casă, asta însemnând mai mult stretching. Este nemulțumită pentru că nu poate continua programul normal de antrenamente care să o țină în formă, dar înțelege că acestea sunt condițiile pentru sportul din, practic, întreaga lume! Claudia Prisecaru a avut un sezon de sală în care a obținut o medalie de bronz la 3000 metri la Campionatul Balcanic, o medalie de bronz la 1500 metri și o medalie de argint la 3000 metri ca Campionatul Național de sală pentru senioare în 2020, în primul ei sezon de concurs la această categorie de vârstă. În pregătirea competițiilor oficiale Claudia a concurat, la 25 ianuarie, la la Elan Indoor Meeting, din Slovacia, de la Bratislava în proba de 1500 metri în care s-a clasat a doua. Înainte de întreruperea cantonamentului, Claudia era în stadiul normal de pregătire pentru întrecerile oficiale din sezonul de aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here