Vulturu. A fost desemnată societatea care va reabilita podul din beton armat peste râul Putna

0
811

Societatea C-ON Trust Engineering SRL va executa lucrările la proiectul privind reabilitarea podului din beton armat peste râul Putna, în localitatea Vulturu. Este vorba de podul situat pe DJ 204 D, sector Vulturu – Hîngulești – Maluri. Valoarea lucrărilor este de 3,8 milioane de lei. „În urma verificării stării tehnice a podului din beton armat aflat pe drumul județean DJ 204 D, la traversarea peste râul Putna, comuna Vulturu, km.24+400, județul Vrancea, format din trei deschideri de 27,00m, în lungime totală de 90,30m, s-a constatat că starea tehnică a acestuia este necorespunzătoare, circulația nu se desfășoară în condiții de siguranță, fapt pentru care sunt necesare lucrări de reabilitare și modernizare a acestui pod“, susțin specialiștii Consiliului Județean Vrancea.

Astfel, vor fi executate lucrări la cale și trotuare, suprastructura, reparații pile, reparații culei, racorduri cu terasamente, lucrări la albie. Podul mai sus amintit a fost construit în anul 1981. Durata de execuție este de 16 luni, din care proiectare 3 luni, plus o luna obținere avize. Podul va avea o lungime de 90,30 m, lățimea părții carosabile este de 8,70 m, lățimea totală a podului este de 10,20 metri. Podul va avea două trotuare de câte un metru fiecare.

Administrația județeană are în derulare și lucrările de asfaltare a DJ Vulturu – Hînguleşti – Maluri. Licitația a fost câștigată de asocierea SC Phoenix Transbac SRL Bacău și SC Alido Proiect SRL Piatra Neamț pentru serviciile de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții mai sus menționat. Lucrările sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2 și au o valoare de 10,6 milioane lei, fără TVA, echivalent a 2,3 milioane euro. Durata de execuție a lucrării este de 24 de luni.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare mai multe proiecte ce vizează reabilitarea infrastructurii rutiere județene. Pe lista acestor proiecte se află construirea și reabilitarea unor poduri situate pe mai multe drumuri județene. Astfel, Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație serviciile de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului și execuţie lucrări pentru 5 poduri din beton armat amplasate pe DJ 205 D Valea Sării-Nereju-Brădăcești. Valoarea totală a investiției este estimată la 16,3 milioane de lei. Este vorba de următoarele poduri: podul peste pârâul Monteoru la Nereju; podul peste pârâul Bălașa la Nereju; podul peste pârâul Zăbala la Nereju; podul peste pârâul Chioasa la Paltin; pod peste pârâul Olari la Paltin. Lucrările sunt împărțite în cinci loturi.

Totodată, societățile Construcții Feroviare Drumuri și Poduri și Confer Grup vor executa lucrările de proiectare și executare a lucrărilor la obiectivele de investiții „Consolidare și reabilitare pod din beton armat peste calea ferată Adjud – Bacău, pe DJ 119J, la km 1+500, municipiul Adjud, județul Vrancea“ și „Consolidare și reabilitare pod din beton armat peste calea ferată Adjud – Bacău, pe DJ 119J, la km 1+600, municipiul Adjud, judetul Vrancea“. Societățile mai sus amintite sunt cele care au câștigat licitația susținută de Consiliul Județean Vrancea pe SEAP.

Valoarea de adjudecare este de 4,4 milioane lei pentru fiecare pod, investiția fiind împărțită în două loturi. „Prin modernizarea acestor drumuri, construirea de noi poduri și consolidarea și reabilitarea podurilor din beton armat existente, se va asigura o mai bună desfășurare a traficului rutier din zonele vizate, atât în ceea ce privește accesul populației, cât și a echipajelor de intervenție (ambulanță, pompieri, poliție), fapt care va contribui la îmbunătățirea legăturii cu drumurile naționale, prin creșterea vitezei de transport și reducerea ratei accidentelor. Consiliul Județean Vrancea a primit finanțare de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru reabilitarea și modernizarea a 32 de obiective de investiții, drumuri și poduri județene, în valoare totală de 239.594.683 lei (53.243.262 euro)“, se arată într-un comunicat al administrației județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here