ULTIMA ORĂ! Coronavirus – situația în Vrancea, în acest moment. În țară, numărul celor decedați a ajuns la 4 persoane

0
3910

Printr-un Comunicat de presă, Prefectura Vrancea anunță că până astăzi, 23 martie 2020 ora 13:00, situația în Vrancea este următoarea:

În carantină se află 57 de persoane, numărul persoanelor aflate în autoizolare ajungând la 1413.
Inspectoratul de Situații de Urgență Vrancea a executat 2 misiuni cu 9 pompieri astfel: o misiune cu cinci pompieri pentru asigurarea transmiterii situațiilor numerice și nominale cu personalul izolat la domiciliu, respectiv carantinate, către instituțiile cu atribuții la nivelul județului; o misiune cu patru pompieri pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul CJCCI Vrancea.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea a efectuat 28 misiuni cu 84 de cadre astfel: 14 misiuni privind verificare respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu cu 50 cadre, două misiuni de asigurare ordine publică la centrele de carantină, cu 4 cadre, 5 misiuni de însoțire transport persoane în tranzit, cu 10 cadre, trei misiuni monitorizare zonă de interes operativ/zone aglomerate în orașele Focșani, Adjud, Panciu cu 9 cadre, o misiune monitorizare zone interes operativ si restrictionare acces în zona Crâng Petrești cu 2 cadre, 3 misiuni monitorizare zone imbarcare/debarcare in/din mijloacele de transport in comun cu 9 cadre.

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a efectuat 141 misiuni cu 204 de cadre asfel: 65 de misiuni privind verificarea respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu, 4 misiuni de menținere a ordinii la unitati spitalicești de cartina, 9 misiuni de depistare a persoanelor care se sustrag din izolare, 7 misiune de fluidizare a circulatiei, 52 misiuni de verificare a S.C./P.F.A a interdictiilor impuse, o misiune in domeniul criminalității economice, o misiune în sprijinul DSP Vrancea și două alte misiuni. Pe timpul desfășurării misiunilor de mai sus, nu au fost întâmpinate probleme.

La nivel național:

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Până astăzi, 23 martie, 4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.073 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.134 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Grupul de Comunicare Strategic, 23 martie 2020, ora 13:00

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here