Au fost publicate modelele declarației pe proprie răspundere și adeverinței de la angajator privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei

0
2762

Pe pagina de facebook – Ministerul Afacerilor Interne, Romania au fost publicate modelele declarației pe proprie răspundere și adeverinței de la angajator, referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Conform ordonanței, în intervalul orar 22,00-6,00, „pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere”. Obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

„Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”, se arată în postarea MAI.

Documentele pot fi descărcate de aici:

MODEL Adeverinta angajator

MODEL Declaratie pe proprie raspundere

Sursa foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here