ULTIMA ORĂ! Primarul Misăilă îi adresează o scrisoare deschisă prefectului de Vrancea, prin care îl acuză că nu-i pasă de sănătatea focșănenilor și că desconsideră mediul de afaceri

0
2330

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PREFECTULUI JUDEȚULUI VRANCEA

Domnule Prefect Berbece Gheorghiță,

Am aflat cu stupoare din presa locală despre apelul dumneavoastră adresat nouă, primarilor din Vrancea, prin care ne solicitați să luăm anumite măsuri pentru a reduce la minim riscul răspândirii epidemiei cu Coronavirus, inclusiv să verificăm și să amendăm persoanele care nu respectă măsura izolării la domiciliu! Cu tot respectul cuvenit funcției în care ați fost numit, țin să vă aduc la cunoștință faptul că Primăria Municipiului Focșani a luat o serie de măsuri, în zilele când dumneavoastră încă nu știați ce aveți de făcut și îmi spuneați că așteptați să vedeți ce vi se va comunica de la Guvern.

Fără să avem vreun răspuns din partea dumneavoastră și a Guvernului PNL Orban 2, am alocat în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Focșani sumele necesare asigurării hranei persoanelor aflate în centrul de carantină. Fără să fim înștiințați în mod oficial cu privirea la luarea unor decizii la nivel de Guvern sau Prefectură, am luat inițiativa și am transmis TUTUROR unităților de alimentație publică (hyper-market, super market, market, magazine de cartier, cafenele, baruri, cluburi etc.), precum și furnizorilor publici și privati de transport persoane de pe raza Municipiului Focșani, un set clar de măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii acestui virus. Fără a exista o hotărâre de Guvern care să stabilească cine și cum se ocupă de paza centrelor de carantină, Primăria Municipiului Focșani, prin Poliția Locală, și-a asumat acest lucru, în condițiile în care Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea au spus că nu se pot implica pentru că nu au bază legală în acest sens.

Și pentru că tot a venit vorba de Poliția Locală a Municipiului Focșani, în cazul în care ați uitat, vă reamintesc faptul că, în urma instituirii Stării de Urgență, această structură a trecut în subordinea IPJ Vrancea, deci, în coordonarea dumneavoastră. Mai mult decât atât, Primăria Municipiului Focșani a răspuns pozitiv solicitării Direcției de Sănătate Publică Vrancea și a detașat medicii și asistentele de la cabinetele unităților școlare, astfel că și în cazul lor, coordonarea din punct de vedere medical vă aparține. Cât despre amenzi pentru cei care nu respectă măsura izolării la domiciliu, vă solicit public, domnule Prefect, să precizați cum ar putea oare Primăria Municipiului Focșani să facă acest lucru, atâta vreme cât nu există competențe legale pentru astfel de sancțiuni! De asemenea, vă rog să precizați public care sunt motivele pentru care până în prezent ați invitat o singură dată Primăria Municipiului Focșani la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență!

Prin atitudinea dumneavoastră nu faceți decât să arătați că nu vă pasă de sănătatea focșănenilor și desconsiderați totodată și cea mai mare parte a mediului de afaceri. Și în caz că ați uitat, vă reamintesc faptul că, în urma unei întâlniri pe care am avut-o cu marii angajatori din Municipiul Focșani, v-am solicitat printr-o adresă oficială, organizarea unei întâlniri cu mediul de afaceri și cu principalele structuri guvernamentale implicate în aceasta criză: Prefectura Vrancea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Spitalul Județean „Sf Pantelimon”. Nici până la această oră nu am primit din partea dumneavoastră NICIUN răspuns.
În aceste condiții, revin în mod public cu solicitarea unei astfel de întâlniri pentru că TREBUIE să asigurăm mediului de afaceri din Focșani și din Vrancea tot sprijinul pentru a depăși această criză cu cât mai puține pierderi. De asemenea, să nu uităm că fiecare angajat are la rândul său și o familie, care depinde financiar de locul de muncă al acestuia.

Tocmai de aceea, aștept să transmiteți focșănenilor și tuturor vrâncenilor care sunt măsurile de protecție luate de Guvernul PNL pe care îl reprezentați, atât pentru mediul de afaceri cât și pentru fiecare angajat care stă acasă în aceastp perioadă!
Din păcate, domnule Prefect, tot ceea ce se întâmplă în țară și la nivel local, arată că nu știți ce ar trebui să faceți ca să opriți răspândirea acestui virus. Nu există nici în acest moment un plan de măsuri la nivel național sau județean! În lipsa unui asemenea plan, care să vizeze printre altele și marile spații urbane, am vrut să dezinfectăm arterele stradale și căile pietonale din Focșani cu produse pe bază de clor, dar nu am primit avizul din partea DSP Vrancea, pe motiv că am pune în pericol sănătatea cetățenilor. Am solicitat să ni se transmită lista cu produsele biocide aprobate de către Ministerul Sănătății pentru a le putea folosi … dar nici până în prezent nu am primit-o. Bănuiesc că și pentru această listă așteptați să vedeți ce vă spune Guvernul PNL…

Țin să vă anunț că primesc în permanență tot felul de mesaje, prin care focșănenii întreabă de ce autoritățile nu iau nicio măsură în legătură cu cetățenii reveniți din străinătate, în mod special din Italia, care se plimbă nestingheriți peste tot prin oraș.

Nu este normal ca la nivel național și județean să nu se cunoască numărul și proveniența cetățenilor români intrați în țară în ultima perioadă!

Nu este normal ca acești cetățeni să nu fie controlați de nimeni, punând astfel în pericol sănătatea întregii noastre comunități!

Domnule Prefect, vă somez public să transmiteți toate datele pe care le aveți și măsurile pe care le veți lua față de aceste persoane!

În numele tuturor focșănenilor, vă solicit să luați în regim de urgență toate măsurile care se impun, pentru că sănătatea focșănenilor este mai presus de orice!

Cu respect,

Primar
Cristi Valentin Misăilă

sursă foto și text: Cristi Valentin Misăilă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here