Primăria Focșani dă un milion de lei pentru centrele de carantină

0
587

Primăria Focșani va aloca aproape un milion de lei pentru cheltuielile cu întreținerea persoanelor aflate în carantină la centrele de pe raza municipiului. Banii vor fi alocați la rectificarea bugetară care va fi discutată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani programată pentru luni. „Suma de 954,24 mii lei a fost estimată ținând cont de categoriile de cheltuieli și limitele acestora stabilite prin HG 201/2020, de numărul de locuri existent în spațiile de carantină stabilite la nivelul municipiului (unul pus la dispoziție de administrația locală și unul pus la dispoziție de un operator economic) și de un număr de 56 zile corespunzător a patru perioade de carantină”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Conform actului normativ adoptat de Guvern, autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină în vederea cazării persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19, așa cum au fost stabilite prin ordin al ministrului sănătății. În ceea ce privește sumele de bani care pot fi cheltuite pentru persoanele cazate în aceste centre, acestea diferă în funcție de modul în care sunt puse la dispoziție spațiile respectiv. Alocația este de 230 lei/zi, respectiv 50 lei/zi, în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod gratuit. Alocația de cazare include cheltuielile pentru serviciile de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor şi a altor efecte personale ale acestora.

În ceea ce privește indemnizația persoanelor aflate în carantină, aceasta va fi de 70 lei și include cheltuieli cu hrană – 3 mese/zi, servite în cameră, cu utilizarea tacâmurilor și a veselei de unică folosință; 2-4 l apă/zi/persoană, cu utilizarea paharelor de unică folosință; câte 2 pijmale și 2 perechi de papuci de unică folosință pentru toată perioada de carantinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here